Dezvoltam programe de analiza financiara si promovam produse de calitate prin marketing afiliat. Viziteaza-ne zilnic!

Veniti de luati lumina!

Indemnul din titlu este pentru fotografi si videografi. In loc sa dati o gramada de bani pe aparate foto si obiective care pot fotografia mai bine in lumina scazuta, mai bine cumparati o lumina cu LED-uri in plus si va raman mai multi bani pentru alte echipamente foto de studiou. Parerea mea…

La concluzia de mai sus am ajuns de ceva vreme, de cand am constatat ca pozele facute in lumina scazuta cu telefonul mobil sunt aproape la fel de zgomotoase ca si cele facute cu un aparat foto de calitate medie. Pe de alta parte, fotografiile pe care le realizez folosind lampile cu LED-uri pe care le-am cumparat in ultima perioada s-au imbunatatit semnificativ. Oricum, multi nu observa zgomotul din imagine si nici nu stiu de ce este “nisip” in poza.

Asa ca, in loc sa arunci mii de lei pe un aparat foto doar pentru ca poate fotografia sau filma in lumina scazut ceva mai bine decat un alt model, mai bine cumparati o lampa cu led-uri mai buna, de preferinta cu un indice de redare al culorilor (Colour Rendition Index) cat mai aproape de 100%.
O alta alternativa la un aparat foto scump este sa incercati sa fotografiati cat mai mult in lumina suficienta si de calitate (golden hour) si sa nu va irositi creativitatea gasind solutii alternative de iluminare. Pastrati resursa creativa pentru alte situatii in care trebuie sa improvizati si cumparati o lampa cu LED-uri (repetitia este mama pierderii de vreme)! Eu va recomand trei magazine online de unde cumpar diferite accesorii foto video si lumini video si de unde puteti si voi sa cumparati lampi cu led-uri sau alte lumini de studiou:
F64
Photosetup
iShoot

lampi cu led

lampi cu led

Comparatie lampa Kaiser #3286 SmartCluster Micro cu Manfrotto LED LUMIMUSE 3
Comparatie lampa Kaiser #3286 SmartCluster Micro cu Manfrotto LED LUMIMUSE 3

Leave a Reply