Dezvoltam programe de analiza financiara si promovam produse de calitate prin marketing afiliat. Viziteaza-ne zilnic!

Vacanţă baroc în Palatul Brukental – Avrig!

Dă-i evenimentului important din viaţa ta o aromă specială. Alege un cadru deosebit, o locaţie unică: Palatul Brukenthal de la Avrig. Oricare ar fi evenimentul tău: nuntă, botez, conferinţă sau o ocazie specială pentru tine, vei avea parte de o reuşită. Palatul Brukenthal de la Avrig te va uimi cu frumuseţea sa şi cu aerul baroc al grădinii interioare.

Chiar la poalele Carpaților Transilvaneni, in centrul orasului Avrig, se situeaza ansamblul arhitectural baroc unic al Reședinței de Vara a lui Samuel von Brukenthal. Lasati-va sedusi de farmecul gradinilor baroce din secolul al XVII-lea, care in Transilvania sunt de neintrecut.

Palatul Brukenthal din Avrig este unic în România datorită parcului baroc ce-l înconjoară. Palatul a fost construit la sfârşitul secolului al XVIII-lea de către Guvernatorul Transilvaniei, Samuel von Brukenthal. Influenţat de vizitele sale în Viena, acesta şi-a structurat reşedinţa după modelul palatului imperial de la Schonbrunn. Acest mic paradis este situat în oraşul Avrig, la poalele Munţilor Făgăraş, la doar 25 de km distanţă de Sibiu şi 100 de metri distanţă de Gara Avrig. Reşedinţa de vară a lui Brukenthal are o suprafaţă de aproximativ 16 hectare. Este o bijuterie a istoriei culturii şi un parc de excepţie, format din grădini terasate, poteci şerpuite, pieţe mici înconjurate de arbori bătâni, pajişti largi. Diversitatea florală şi pomicolă poate fi întâlnită în orice colţ al domeniului. Structura simetrică este fragmentată de o axă cu scări fastuoase, de mai multe drumuri laterale octogonale, precum şi de două canale paralele cu apă, traversabile pe podeţele construite din piatră sau din lemn. În centru, sub marea scară în aer liber, se află bazinul cu fântână arteziană.

Unicul parc baroc la poalele Carpaţilor
“Edenul din Transilvania” a fost numită odată această moşie în stil baroc, construită la sfârşitul secolului al XVIII-lea de către guvernatorul Samuel von Brukenthal. Acest mic paradis cu palatul fermecat este situat în oraşul Avrig la poalele Muntilor Făgăraş, la doar 20 de kilometri est de Sibiu.

Reşedinţa de vară a guvernatorului Brukenthal
Parcul baroc este unic în România. În funcţie de partea parcului în care te plimbi, acesta emană o atmosferă aparte. Grădina franceză este dominată de forme stricte, în gradina olandeză, între primăvară şi toamnă, te poţi bucura de o splendoare florală, iar farmecul grădinii engleze este dat de potecile şerpuite şi de pieţele mici, înconjurate de arbori bătrâni. Parul nu era doar o sursă de plăcere, ci era conceput foarte raţional şi ca o proprietate agricolă, cu totul deosebită. Brukenthal a cultivat plante precum ananaşi, curmali, arbori de cafea şi portocali.

Parcul este dominat de palat, fosta reşedinţă de vară a baronului von Brukenthal. Palatul a fost finalizat în 1771 şi se află pe cel mai înalt punct al oraşului la 15 de metri deasupra râului Olt. Vizitatorii din păcate, pot doar ghici splendoarea de odinioară, deoarece clădirea istorică este pustie de câţiva ani. Pentru viitor există planuri pentru a readuce reşedinţei de vară starea sa iniţială. Momentan este restaurată orangeria aflată în parc şi care, se îmbină armonios cu peisajul.

Reşedinţa construită după modelul palatului Schoenbrunn din Viena
Samuel von Brukenthal a fost singurul sas care detinut (timp de 10 ani) funcţia de guvernator al Transilvaniei. El s-a născut în 26 iulie 1721 în localitatea Nocrich, aproape de Sibiu. Influenţat de vizitele sale la Viena, a structurat reşedinţa de la Avrig după modelul palatului imperial de la Schonbrunn. “Palatul, care prin poziţia sa domină întregul parc, întruchipează ideile glorietei vieneze transpuse în rural-burghez” (Kunstgeschichte Siebenburgen, 1930).

Concediu in ambianta baroca la poalele Carpatilor
“Edenul din Transilvania” a fost numita odata aceasta mosie in stil baroc, construita la sfarsitul secolului al XVIII-lea de catre guvernatorul Brukenthal. Acest mic paradis este situat la poalele Muntilor Fagaras, la doar 20 de kilometri de Sibiu si 116 de kilometri de Brasov.

Locul ideal pentru concedii, excursii sau evenimente
Imprejurimile dezvaluie multe obiective turistice, cum ar fi impresionantul lant muntos Fagaras, satele idilice si bisericile fortificate ale sasilor transilvaneni sau capitala culturala europeana Sibiu. Vizitatorii nostri isi pot petrece timpul liber cu o gama variata de activitati, fie cu drumetii, plimbari cu bicicleta, calarit sau chiar si sporturi de iarna.

Camere standard
In Oranjerie oferim oaspeților noStri șase camere duble modernizate. Camerele sunt amenajate cu deosebita grija si sunt dotate cu televizor si conexiune la internet. Dusul si toaleta se afla in baia comuna.

Camera VIP
Cele trei camere VIP sunt camere cu pat dublu, amenajate cu mult stil. Fiecare camera dispune de o baie proprie, cu dus. Camerele sunt dotate cu televizor. Oaspetii nostri au la dispozitie si internet wireless gratuit.

Apartament de lux
Apartamentul este spaţios. Acesta cuprinde un dormitor cu pat dublu, o camera de zi cu canapea extensibila si o bucatarie. Baia este cu cada. In apartament se gaseste un televizor, precum si internet wireless. Prin ferestrele acestuia, oaspeții (max. patru) pot admira gradinile englezeasca si olandeza.

Vezi aici ce oferte turistice gasesti pentru Avrig

Toamna Baroca la Avrig
Toamna Baroca la Avrig
Palatul Brukental - Avrig

Palatul Brukental – Avrig

Leave a Reply