Dezvoltam programe de analiza financiara si promovam produse de calitate prin marketing afiliat. Viziteaza-ne zilnic!

Un HDD Extern de 1TB este ideal pentru mine

Am doua hard disk-uri externe si am inceput cautarile pentru al treilea. Chiar daca am posibilitatea sa cumpar un NAS (Network Attached Storage) mai ieftin, NAS-ul nu mi se pare o solutie rentabila inca.

In urma cu cativa ani am cumparat primul hard disk-ul extern, un Western Digital de 1TB (WD 1TB WD Elements Portable USB 3.0 Hard Drive Storage). Nu sunt multumit de el! Are viteza de scriere foarte mica si din cand in cand pe sistemele de operare Windows 8.1 pro si mai nou pe Windows 10 se opreste. Inca mai am instalat si XP SP3 pe un calculator si il mai conectez si acolo, iar de folosit, il folosesc, zilnic pe Ubuntu 15 fara sa am probleme cu el. Am din cand in cand probleme cu el pe ultimele versiuni de Windows, unde pur si simplu nu functioneaza cateodata. Nu poti copia pe el nimic, ledul de control se stinge si trebuie sa-i scot cablul de date pentru 2-3 secunde dupa care reporneste. Am incercat sa-l conectez la doua televizoare Samsung ca sa vad de pe el fotografiile salvate si nu a mers. NU dau vina pe capacitate, n-are cum sa fie capacitatea de vina, sunt sigur ca produsul este facut “ca pentru incepatori“. Daca sistemele de operare nu faceau fata la asa o capacitate mare, nu se mai produceau HDD-uri externe de capacitati mai mari de 1TB.
Mai am un HDD Extern Hitachi Touro Mobile de 500GB primit gratuit la achizitia unui program. Ma gandeam initial ca nu este bun si doresc sa se scape de el, dar merge struna pe toate sitemele de operare. L-am testat pe televizor si pe tableta prin cablu OTG si functioneaza fara probleme, adica se citeste usor continutul. Are rata de transfer prin USB 3.0 de pana la pana la 5 Gbit/sec. si de pana la 480 Mbit/sec. prin USB 2.0. Probabil ca este facut de Hitachi inainte sa devina subsidiara a Western Digital Corporation…

De ce este ideal pentru mine un HDD Extern de 1TB?
La ce cantitate de date generez lunar (documete contabile, imagini, filme etc.) un TB se aduna cam in doi ani, ori durata de viata garantata a unui HDD extern este cam de 5 ani. Deci nu trebuie sa-mi fac probleme ca ma pot trezi cu datele distruse, pentru ca dupa doi-trei ani il pun in arhiva. Lipesc pe el o eticheta pe care scriu perioada in care am facut salvarile si doar daca mai am nevoie de respectivele date il mai folosesc. Teroretic nu mai are moarte, decat daca se schimba tehnologia si nu mai pot sa-l conectez la calculator sau la orice alt dispozitiv care il poate citi. Mai nou, am vazut ca sunt anumite hard disk-uri externe care se pot conecta si prin WiFi, conexiune care nu va dispare asa de repede precum se schimba conexiunile prin cablu USB. Asa ca asta caut acum.

De ce un NAS nu este inca o solutie rentabila pentru mine
In general, un NAS (Network Attached Storage) porneste de la 300 lei si vine fara fara hard disk-uri si fara management, practic, cumperi un Rack pentru doua sau mai multe HDD-uri care, dupa mine nu merita investitia. Daca vrei si management si conexiune prin WiFi ori prin cloud atunci trebuie sa scoti din buzunar peste 2 mii lei, exceptand cazul in care cumperi tot ceva “ca pentru incepatori“, un Western Digital My Cloud de 4TB. Stiu, printr-un NAS bun ai backup pentru fiecare fisier, te poti conecta de pe orice dispozitiv mobil fara sa mai folosesti cabluri, primesti spatiu pe cloud, dar dupa mine nu este rentabil inca o asemenea solutie. Nu generez asa de mult continut de pe mobil incat sa nu pot sa-l transfer pe un calculator prin cablu ori prin solutii de stocare online/cloud ca Dropbox sau altele. In plus, spatiu de stocare online am suficient oferit de Microsoft, Google si Dropbox. Chiar si HDD-ul extern Hitachi Touro Mobile am primit 3 GB spatiu gratuit in cloud daca imi faceam cont. Dar n-am mai facut cont si acolo.
Acestea fiind spuse, raman la concluzia ca pentru mine un hard disk extern de 1TB imi va fi suficient si am de gand sa-l cumpar in anul acesta. Ma voi orienta spre unul cu conexiune USB 3 si prin WiFi.

hard disk-uri externe

hard disk-uri externe

HDD extern

HDD extern

2 comments on “Un HDD Extern de 1TB este ideal pentru mine

  1. […] inca pe card pentru ca nu le sterg decat atunci cand le am salvate in doua locuri diferite pe hard disk-uri externe. Am fost nevoit doar sa reeditez pozele si sa reasamblez filmul, dar daca erau alte […]

  2. […] la scris si citit, asa ca fiti cu bagare de seama sa nu patiti ca mine si sa formatati in viteza un hard disk extern pe care aveti date salvate ca le pierdeti! Pentru deconectarea unitatii de stocare externa (stick […]

Leave a Reply