Dezvoltam programe de analiza financiara si promovam produse de calitate prin marketing afiliat. Viziteaza-ne zilnic!

Un transmitator radio TTL Godox X1T ar trebui sa fie in trusa oricarui fotograf profesionist

Pana la urma am cumpartat un transmitator radio Godox X1T pentru Fujifilm. Este primul pas spre fotografia pro pe care il fac.

Godox X1T-F este un transmitator dedicat sistemului Godox X1, fiind destinat aparatelor foto Fujifilm ce permite controlul blit-urilor, de la distanta. Transmitatorul are un monitor LCD ce ofera informatii despre parametrii de functionare pentru fiecare grup de blituri in parte, conexiune PC Sync, dispune de 32 canale si poate gestiona 5 grupuri de blituri. Godox X1T acceseaza toate functiile din blit-urile Godox, cum ar fi TTL, HSS, Manual, Zoom, AF Assist, Multi Flash, etc..
Godox X1T-F functioneaza cu aparatele foto Fujifilm dar poate controla si alte blituri Godox realizate pentru alte marci foto. Comunicarea intre blit si aparatul foto realizandu-se radio, pe o frecventa de 2.4GHz, permitand o sincronizare de pana 1/8000s. Toate modificarile facute din transmitator se vad pe ecranul blit-ului doar dupa o declansare de test dar daca este setata functia C.Fn-09 la valoarea “on” valoarea setarilor se face in timp ce sunt facute modificarile in aparat sau transmitator.
Distanta maxima de operare a blit-ului este de pana la 100m, iar alimentarea transmitatorului se face cu 2 baterii/acumulatori R6(AA).
Transmitatorul il folosesc cu Fujifilm X-T20 si blit-ul TTL Godox Mini TT350F. Pentru alimentare am cumparat doi acumulatori AA Duracell de 2400mAh.

De retinut, ca functia HSS-ul (vezi cele doua poze de mai jos) trebuie activata din setari. Intrati in functia C.Fn-01, deci blit-ul nu intra direct in HSS ca la alte marci de aparate foto (cel putin pe Sony am vazut ca se activeaza direct). Dupa activarea functie HSS in transmitator trebuie activata manual in aparatul foto si in blit. In data de 18.08.2018 Godox a oferit un update la blit-ul TTL Godox Mini TT350F prin care introduce o functie noua, un I.D. si se pare pe langa aceasta functie a fost reparata si aceasta problema pentru ca intre timp nu mai este nevoie sa se treaca pe modul “single contact mode” atunci cand se doreste declansarea in HSS (High Speed Sync Flash).

Cumpara transmitatorul radio TTL Godox X1T de la
F64, Photosetup sau iShoot

Setare transmitator radio TTL Godox X1T-F pentru HSS (High Speed Sync Flash) cu Godox Mini TT350F
Setare transmitator radio TTL Godox X1T-F pentru HSS (High Speed Sync Flash) cu Godox Mini TT350F
Transmitator radio TTL Godox X1T-F

Transmitator radio TTL Godox X1T-F

Setare transmitator Godox X1T-F pentru HSS

Setare transmitator Godox X1T-F pentru functia HSS(vezi ce-am spus mai sus despre update!)

Setare transmitator Godox X1T-F pentru HSS

Setare transmitator Godox X1T-F pentru functia HSS
(vezi ce-am spus mai sus despre update!)

Godox X1T-F - Transmitator radio TTL 1/8000 pentru Fujifilm

Godox X1T-F – Transmitator radio TTL 1/8000 pentru Fujifilm

acumulatori AA Duracell 2400mAh

acumulatori AA Duracell 2400mAh

4 comments on “Un transmitator radio TTL Godox X1T ar trebui sa fie in trusa oricarui fotograf profesionist

  1. […] cumparate: doua Godox Ving V860II, doua Godox Mini TT350F si un Godox V350F, transmitatorul radio TTL Godox X1T, plus alte accesorii […]

  2. […] mobil cat si cu aparatul foto, atat pentru filmare cat si pentru fotografie. Poti folosi un transmitator radio pe aparat si un blit (mic) pe grip dar doua nu, din cauza ca distanta intre blit-uri este prea mica […]

  3. […] lucru care imi place este ca blitul are inca integrat senzor optic (un fel de varianta arhaica a transmitatorului din ziua de azi) si poate fi folosit cu aparate foto care nu au patina de blit dar care au blit […]

  4. […] Nu mai ai nevoie de transmitator daca ai doua blit-uri Godox sau doar de transmitatorul radio TTL Godox X1T Poate fi inclinat si rotit 180 de grade si ofera functii avansate precum high-speed sync, […]

Leave a Reply