Dezvoltam programe de analiza financiara si promovam produse de calitate prin marketing afiliat. Viziteaza-ne zilnic!

Recomandare turistica: Roma, Italia

Roma, Italia este locul ideal unde va puteti petrece un concediu, city-break ori o vacanta minunata.

Despre Roma:
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Roma este capitala Italiei. Situat pe malul fluviului Tibru, orașul are o istorie îndelungată fiind de-a lungul secolelor capitala Republicii Romane, a Imperiului Roman, a Bisericii Romano-Catolice și a Italiei moderne. Roma are o populație de 2.923.000 persoane. Aria metropolitană are o populație de în jur de 4 milioane. Este capitala regiunii Lazio și a Provinciei Roma. Primarul Romei este Gianni Alemanno.
Roma este un important centru turistic. Printre monumentele cele mai faimoase se numără Colosseumul și Columna lui Traian. O enclavă a Romei este și statul Vatican, un teritoriu suveran al Sfântului Scaun situat într-un cartier roman. Este cel mai mic stat din lume, și capitala singurei religii care are reprezentație în Națiunile Unite (ca un stat observator non-membru).
Roma, Caput mundi („Capitala lumii”), la Città Eterna („Orașul etern”), Limen Apostolorum („Pragul apostolilor”), la città dei sette colli („Orașul celor șapte coline”) sau pur și simplu l’Urbe („Orașul”), este profund modernă și cosmopolită. Ca unul dintre puținele orașe mari ale Europei care a supraviețuit celui de-al doilea război mondial relativ puțin afectat, centrul Romei rămâne renascentist și baroc în esența sa. Centrul Istoric al Romei este pe lista patrimoniului mondial UNESCO.

Geografie
Roma este situată în partea central-vestică a Peninsulei Italice, pe cursul inferior al fluviului Tibru.

Climă
Roma are o climă tipică de tip mediteranean, ce caracterizează regiunile Italiei situate pe coasta mediteraneană. Cea mai plăcută climă este din luna aprilie până în iunie, și de la mijlocul lui septembrie până în octombrie; în particular, ottobrata (se poate traduce ca „zi frumoasă de octombrie”) sunt cunoscute ca zile însorite și calde. În luna august, temperatura din miezul zilei deseori depășește 32°C; în mod tradițional, multe afaceri se închideau în luna august, și romanii obișnuiau să plece atunci spre stațiunile de vacanță, dar această tendință începe să dispară, și orașul începe să devină complet funcțional de-a lungul întregii veri, datorită turismului în creștere și schimbării mentalității de lucru a populației sale. Temperatura maximă în decembrie este în medie de aproximativ 14 °C.

Bine de stiut despre Roma:
Roma pentru copii!
Villa Borghese – parc privat in stil renascentist, a lui Scipione Borghese si gradinile Pinicio alaturate, din sec 19 cu statui si fantani, sunt foarte potrivite pentru plimbari cu bicicleta sau cu barca. Exista si un parc pentru copii.

Explora Museum – gandit pentru copii unde pot intelege cum functioneaza anumite lucruri si au voie sa atinga exponatele.
Bioparco – gradina zoological din Roma amplasata in parcul Vilei Borghese.
Lunapark – parc cu montagne-rousse
Spectacol de papusi la Gianicolo – acesta este ultimul dintre chioscurile de papusi care pe vremuri dadeau farmecul parcurilor publice.
Villa Sciarra – parc de joaca si de distractii cu cateva montagne-rousse.
Explorarea catacombelor – ratacesti prin labirinturi de coridoare slab luminate si inguste sapate in stanca.
Piscina delle Rose – cea mai mare si placuta din Roma cu o zona speciala pentru copii.
Urcatul pe Domul Sf Petru – unde aveti parte de o priveliste mareata.

Locuri romantice!
Gianicolo: loc de plimbare ,scena pentru spectacole traditionale cu papusi si parc elegant cu privelisti admirabile.
Pincio: gradini, daca restaurantul Casina Valadier acesta este cel mai romantic loc pentru o masa.
Gradinile de trandafiri si portocali, Parco Savello: puteti arunca o privire asupra raului Trastevere si asupra Catedralei Sf. Petru.
Villa Borghese: un parc imens cu nenumarate fantani, banci, alei umbrite. Va recomandam o plimbare cu barca in jurul insulei cu templul ei clasic.
Arnaldo ai Satiri: caminul romantismului, restaurant retras decorat poetic inspirat dintr-o tema de balet. Atmosfera linistita si melancolica.
Campidoglio noaptea: cele 3 palate de pe acest deal capata noaptea o frumusete feerica.
Fantana Trevi: este ocazia perfecta de a va formula orice dorinta cu cat mai romantica cu atat mai bine. Sa aveti monede pentru a le arunca in apa peste umar, desigur – pentru a va reintoarce la Roma.
Duminica pe Via Appia: o zi pe sapt. este circulatia inchisa si se transforma intrun loc ideal pentru plimbare.
Inghetata la Tre Scalini: savurati in doi o portie tripla de ciocolata cu cireasa in mijloc si cu frisca in varf – constituie faimosul tartufo produs de aceasta cafenea

Studiourile de film Cinecitta!
Cinecittà (in limba italiană inseamnă “Oraşul filmului” sau Cinema City) este unul din cele mai mari studiouri de film din lume, aflat nu departe de Roma.
In anii ’50, la Cinecittà s-au filmat numeroase filme americane si italienesti de mare anvergura ca: La Dolce Vita, Roma lui Fellini, Ben Hur, Hotii de biciclete, Cleopatra, Roma orasul deschis, Vacanta la Roma, Caro Diario, Viata e frumoasa, Bandele din New York si altele.

Festivaluri
Festivalul Roma Europa – al artelor interpretative, se adreseaza tuturor tipurilor de muzica, dans si teatru.
Satul Testaccio – aceasta actiune dureaza intreaga vara si se canta live pana la miezul noptii, apoi in discoteci, cu diverse tipuri de muzica si cu o multitudine de posibilitati de a lua masa iar in fiecare an tema decorurilor variaza.
Festa dell Unita – initiate de fostul Partid Comunist, cuprinde manifestari de muzica, film, dans, jocuri. Amplasat intrun parc central si dureaza o luna insezonul de vara.
Nasterea Romei – pe data de 21 aprilie are loc o gala civila, celebrand intemeierea Romei in anul 750 i.Hr. Muzica, artificiile si discursulprimarului marcheaza evenimentul.
Festivalurile estivale de opera – programe de opera sustinute vara de Compania de Opera din Roma la Termele lui Caracalla.
Fiesta! – muzica latino si mai recent muzica populara de pretutindeni, jaz, rock si pop, pe durata verii. Pistele de raliuri auto sunt transformate in rinduri de dans.
Expo Tevere – targ de artefacte, delicatese gastronomice regionale, baruri si distractii live.
Spectacolul international de echitatie – Villa Borghese organizeaza anula acest spectacol grandiose de echitatie.
Jaz la Villa Celimontana – puteti savura bucatarie fina si jaz in fiecare seara in decursul verii.
Concert de 1 mai – tinut in fata biserici San Giovanni in Laterano, cu vedete de prim rang ale muzicii pop italiene.

OFERTA EXPIRATA ! Vezi alte oferte asemanatoare in turism international prin TeamDeals.

Top 10 Attractions Rome – Italy Travel Guide
Top 10 Attractions Rome - Italy Travel Guide
Rome 10 best places
Rome 10 best places
Rome – Italy
Rome - Italy
Visit Rome: The Top 10 Tourist Sights in Rome, Italy
Visit Rome: The Top 10 Tourist Sights in Rome, Italy
Rome in a nutshell – HD – travel guide of italy
Rome in a nutshell - HD - travel guide of italy
Best of Rome – Italy Travel Attractions
Best of Rome - Italy Travel Attractions

Recomandare turistica: Roma, Italia
Recomandare turistica: Roma, Italia
Recomandare turistica: Roma, Italia

Leave a Reply