Dezvoltam programe de analiza financiara si promovam produse de calitate prin marketing afiliat. Viziteaza-ne zilnic!

Recomandare turistica: Budapesta, Ungaria

Budapesta, Ungaria este locul ideal unde va puteti petrece un concediu, city-break ori o vacanta minunata.

Despre Budapesta:
De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Budapesta (maghiară Budapest – [‘budɒˌpɛʃt], croată Budimpešta, poloneză Budapeszt, slovacă Budapešť) este capitala Ungariei. Orașul este situat pe ambele maluri ale Dunării. În partea de est a Dunării se află Pesta, care ocupă două treimi din suprafață, iar pe partea de vest se află Buda, cealaltă treime a orașului. Budapesta are cca. 1,7 milioane de locuitori (estimat 1999).
Cartierul Buda și zona malurilor Dunării din Budapesta au fost înscrise în anul 1987 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO.

În zilele noastre Budapesta apare ca o capitală renăscută, ce abundă de monumente și construcții străvechi. Pe terenurile rămase goale încă din vremea războaielor s-au construit bănci și case de birouri moderne, dar s-a avut grijă de aspectul combinării lor cu clădirile de la începutul secolului XX. sau și mai vechi. Renașterea se simte și pe teatre, băi, muzee, biblioteci, parcuri, străzii, pasaje, mijloacele de transport comun, dar și pe instituțiile sanitare și sociale. Mai puțin vizibil este dezvoltarea infrastructurii, dar are și aceasta puncte vizibile, ca noile poduri pe Dunăre. Pentru ochiul turistului sunt vizibile și redeschiderea sau renovarea cafenelelor și a restaurantelor istorice dintre anii 1880-1910, sau a galeriilor de artă, teatre. Viața orașului este plină de festivaluri culturale naționale și internaționale, de evenimente sportive internaționale, dar și de evenimente muzicale pentru tineri, cum ar fi Festivalul de muzică „Sziget” sau Parada Budapesta – corespunzătorul Paradei Love din Berlin.
La începutul secolului XXI. Budapesta cu întrarea în UE a Ungariei a început să devină centrul regiunii pe plan economic, cultural și turistic, devenind cea mai vizitată capitală a Europei Centrale, după Praga.

De la Wikitravel, ghid de călătorie mondial liber
Budapesta este capitala Ungariei şi unul dintre cele mai vizitate oraşe din Europa Centrală.

Intră/ieşi:
Cu trenul
Budapesta este cel mai important nod feroviar din Europa Centrală şi este servită de trenuri din toate părţile Europei. Daca veniţi din România, sunt conexiuni bune şi de calitate (mai ales trenurile EuroCity şi EuroNight) din Bucureşti până la Budapesta prin Arad. Dacă veniţi din nordul Transilvaniei, sunt trei trenuri pe zi de la Oradea, două de la Cluj-Napoca, unul de la Târgu Mureş şi unul de la Braşov.

Cu avionul
Aeroportul Internaţional Ferihegy este cel mai mare aeroport al Ungariei, care pe lângă turiştii veniţi în Ungaria, primeşte şi călători care urmează să plece de aici spre alte destinaţii din lume. Este cazul europenilor din fostul bloc comunist, care folosesc aeroportul ca un punct de tranzit spre destinaţii mai rare. De aceea zborurile din România sunt frecvente. Companiile TAROM şi MALEV oferă împreună două frecvenţe zilnice din Bucureşti, MALEV oferă un zbor zilnic din Timişoara iar Carpatair două zboruri pe zi din Cluj-Napoca. În plus Moldavian Airlines oferă zboruri zilnice din Chişinău, Republica Moldova. Începând cu 17 Iulie 2006, Wizz Air are zboruri regulate de la Târgu Mureş, cu destinaţia Budapesta, fiind prima companie aeriană low-cost ce operează pe această destinaţie.

Metroul
Sistemul de metrou din Budapesta este cel mai vechi din Europa continentală, dar în nici un caz cel mai extensiv sau eficace. Există doar trei linii şi majoritatea garniturilor de tren sunt ori cele de oţel din timpurile sovietice ori chiar de lemn! Sistemul este de multe ori încărcat şi inconfortabil. Totuşi, este eficace dacă vreţi să călătoriţi prin oraş sau la cartierele mai îndepărtate.

Atracţii şi obiective turistice din Budapesta

În cazul în care turistul îşi doreşte să aibă o şedere fertilă în Budapesta, ar trebui să îşi mobilizeze toată priceperea de organizare pentru a bifa toate obiectivele semnificative ale oraşului, de vreme ce acestea sunt extrem de numeroase, iar a le omite este o mare pierdere. Cele mai importante repere cu trecut istoric sunt Bastionul Pescarului, Citadela Budapestei, Sinagoga de pe Strada Dohany, Bazilica Sfântul Ştefan, impresionantul Castel Buda, clădirea Parlamentului Maghiar, sau Dealul Gellert. Alte repere se referă la Labirintul Castelului Buda şi la Teatrul Operei de Stat. De asemenea, Budapesta găzduieşte mai bine de 70 de muzee şi galerii, unele cele mai interesante fiind Muzeul Bibliei, Muzeul Crimei, Muzeul Memorial Liszt, Centrul Memorial al Holocaustului, pe de o parte, şi Galeria de Artă din Budapesta şi Muzeul de Arte Frumoase, pe de altă parte. Planetariul, Parcul de Distracţii Vidam şi Grădina Zoologică merită la fel de mult să fie vizitate.

OFERTA EXPIRATA ! Vezi alte oferte asemanatoare in turism international prin TeamDeals.

How to Travel in Budapest: Learn About Budapests Danube River
How to Travel in Budapest: Learn About Budapests Danube River
Budapest city -Top 10 must-see attractions
Budapest city -Top 10 must-see attractions
Budapest Travel Attractions – Hungary Travel Guide
Budapest Travel Attractions - Hungary Travel Guide
Budapest, Hungary – Sneak Peek – The Traveling Trio
Budapest, Hungary - Sneak Peek - The Traveling Trio
Budapest, Hungary: As We Travel Europe – Country #21
Budapest, Hungary: As We Travel Europe - Country #21
Budapest, Hungary – Travel Attractions
Budapest, Hungary - Travel Attractions
Budapest Tourism – Kate Leaman shows the best attractions in Budapest
Budapest Tourism - Kate Leaman shows the best attractions in Budapest
Travel Guide Budapest
Travel-Guide-Budapest
Budapest Travel Guide
Budapest Travel Guide
How to Travel in Budapest : Where to Eat in Downtown Budapest
How to Travel in Budapest : Where to Eat in Downtown Budapest

Budapesta, Ungaria
Budapesta, Ungaria
Budapesta, Ungaria

Leave a Reply