Dezvoltam programe de analiza financiara si promovam produse de calitate prin marketing afiliat. Viziteaza-ne zilnic!

Nu dati banii pe prostii faceti poze la copii

In ziua de azi cu atata tehnologie foto-video la indemana, sa nu fi in stare sa faci cateva poze copilului tau la o serbare, chiar si cu telefonul mobil, este o lipsa de interes fata de amintirile copilului.

Cateva greseli pe care le fac parintii din ziua de azi cu telefonul in mana: nu fac poze bune (bine realizate) copiilor lor si nu le listeaza pentru a pastra aminitirea momentului respectiv. Pacat!

Ma aflam in decembrie la o serbare la cursurile de balet, pregatit cu telefon, stabilizator, microfon si lumina cu LED, cand vad o mama ce-si “palmuia” telefonul mobil de la stanga la dreapta si invers, ca nu mai avea loc unde sa faca poze din cauza ca nu mai avea spatiu de stocare suficient. Cum ea sedea iar eu stateam in picioare ca sa pot filma, am vazut ca in telefonul ei erau 3 ori 4 pagini cu jocuri si alte aplicatii instalate si ma intrebam deja cate jocuri va sterge din telefon. Surpriza mare a fost ca, in loc sa sterga din jocuri sau alte aplicatii, intra in cache la telefon si il goleste, salvand loc pentru inca una 1-2 poze. Nu comentez mai mult “incidentul”, va spun doar ca am facut doua filme de cate 30 de minute (spectacolul de dans si primirea cadourilor de la Mos) si le-am dus pe un stick USB, impreuna cu cateva poze, reprezentantei scolii de balet pentru a le distribui parintilor. Am facut asta pentru fetita respectiva si pentru altele care nu au parintii asa de bine “pregatiti” pentru asemenea evenimente din viata unui copil sau chiar pentru un copil.

Am devenit “fotograful familiei” in luna in care se nastea Daria. Am cumparat un aparat foto compact, un Samsung ES28 (nu se mai produce demult), pentru a nu-i pierde primul cascat, raset ori plans. Aparatul facea cele mai bune poze in lumina suficienta, iar in lumina slaba nici nu-l utilizam. De filmat nu filma la rezolutie Full HD, asa ca dupa un an si cateva luni am cumparat o tableta, un Samsung Galaxy Tab 3 (nici acesta nu se mai produce). Tableta filma si fotografia mult mai bine decat aparatul foto. Dupa un an si ceva am cumparat un telefon special pentru filmare la rezolutie 4K, un Galaxy Alpha (scos si el din fabricatie), ulterior Galaxy S6 si de cateva luni S7. Iar acum, am in plan sa cumpar un aparat foto mirrorless pentru a ridica si mai mult calitatea pozelor pe care le fac. Si cine stie, poate si o imprimanta foto ca sa nu mai mai duc la un studiou foto pentru printare.

Alta greseala pe care o fac multi si care ma deranjeaza. “Scuipati” pe Facebook sau pe Instagram toate pozele facute cu telefonul si ne bombardati cu toate “pozitiile foto” si locurile intunecate prin care umblati. O burta plina de bere postata la cateva luni este suficient! Ca sa nu mai vorbesc de faptul ca listati o poza cu copilul vostru odata pe an. Degeaba postezi tot ce fotografiezi pe o retea sociala daca nu si listezi amintirea, cel putin din cand in cand. Te poti trezi cu contul sters si cu toate pozele pierdute. Am deja doua hard disk-uri externe cu poze si filme facute cu Daria si nu ma opresc aici.

Sper ca am enervat cativa parinti si am deschis ochii la mult mai multi. Nu spun ca trebuie sa va cumparati un aparat foto si sa faceti cursuri de fotografie, dar mai multa grija de amintirile copiilor vostri ar trebui sa existe in ziua de azi cu atata tehnologie in buzunar. Nu va opreste nimeni sa mergeti odata pe an la un fotograf si sa faceti 2-3 poze bune…

Nu dati banii pe prostii faceti poze la copii
Nu dati banii pe prostii faceti poze la copii
Sfatul meu prietenesc pentru fotografii profesionisti incepatori
Sfatul meu prietenesc pentru fotografii profesionisti incepatori
Aparat foto compact Samsung ES28

Aparat foto compact Samsung ES28

Leave a Reply