Dezvoltam programe de analiza financiara si promovam produse de calitate prin marketing afiliat. Viziteaza-ne zilnic!

Netbook sau Notebook

De ce ai nevoie acasa, de un Netbook sau de un Notebook? Iata cateva sfaturi utile care va ajuta in alegerea celui mai bun dispozitiv.

Cu preturi sub 1000 lei, netbook-urile reprezintă cea mai buna alegere dintre un laptop si o tableta ieftina. Cântărind mai puţin de un kilogram şi jumătate, cu ecran de 12 inchi sau chiar mai mici, un netbook poate fi pus cu uşurinţă într-un rucsac ori într-o geantă sau poate fi transportat confortabil într-o mână. Dacă trebuie sa aveti la indemana dispozitivul toata ziua, greutatea este un factor decisiv.

Netbook-urile sunt mai uşoare şi mai potrivite pentru utilizarea bazată pe web, deoarece foarte rar sunt prevăzute cu unităţi de CD sau DVD. Procesoarele acestora le fac eficiente din punct de vedere energetic, dar acest lucru înseamnă că sunt proiectate să ruleze mai puţine programe simultan. Mai puţin hardware si ecran mai mic înseamnă consum de energie mai mic, deci netbook-urile au o autonomie mai mare, de până la douăsprezece ore fără încărcare. Pentru a reduce dimensiunile si greutatea, pe tastatura lipsesc tastele numerice. Dacă aveţi nevoie de accesul la web, precum activitatea de blogging pentru serviciu sau din plăcere, netbook-urile sunt o alegere foarte bună.

Notebook-urile sunt mai grele decat Netbook-urile dar mai usoare decat Laptop-urile, preturile lor trecand de 1.000 lei. Au tastaturi şi ecrane mai mari, unităţi de DVD incorporate şi mai multă putere de lucru. Cu o greutate începând de la aproximativ două kilograme, notebook-urile sunt proiectate pentru a putea lucra cu aplicatii offfice, edita fişiere video, pentru a crea imagini grafice sau pentru a gestiona biblioteci muzicale. Hard disk-ul mai mare al notebook-ului oferă putere şi viteză, capacitatea de a stoca mari cantităţi de conţinut şi rularea uşoară a mai multor programe simultan. In ultimii ani HDD-ul a fost inlocuit cu unitatile SSD pentru a reduce grautatea si a creste viteza de lucru. La versiunile ieftine lipseste tastatura numerica, facandu-le mai greu de utilizat in aplicatii de calcul tabelar ori de contabilitate.

Ca sa recapitulam, un notebook este o alegere mai buna decat un netbook daca trebuie sa-l folositi la birou si acasa.

Netbook sau Notebook?

Netbook sau Notebook?

Leave a Reply