Dezvoltam programe de analiza financiara si promovam produse de calitate prin marketing afiliat. Viziteaza-ne zilnic!

Manfrotto LED Lumie ART este mica dar are led-uri puternice

Arta fotografica cere leduri de calitate! Manfrotto nu face compromisuri cand vine vorba de lumini. Seria de lampi cu LED Lumie este dedicata fotografiei de portret, macro, de produs si filmarilor de tip interviu.

Manfrotto LED Lumie ART este o lampa cu lumina continua cu un sistem de iluminare cu 6 LED-uri puternice. Lampa ofera o iluminare omogena si o temperatura de culoare constanta. Este dotata cu patina hot-shoe cu surub de prindere pe stativ/trepied universal, aparat cat si tinuta in mana. LUMIE este foarte versatila putand fi folosita in diferite situatii, dupa necesitatile utilizatorului.

Lumie ART vine echipata cu un suport de filtre si cu doua filtre de corectie si unul de difuzie, incluse. Separat, se pot achizitiona doua seturi de filtre cu cate 8 culori. Pe acelasi filet se pot utiliza chiar si doua filtre simultan, pentru efecte creative. Pe anumite site-uri se specifica faptul ca se pot folosii chiar si 3 filtre simpultan pe acelasi filet dar eu am incercat si nu intra mai mult de 2. Daca incerci sa mai aplici un filtru risti sa rupi urechile filetului. In plus, la doua filtre trebuie sa lasi lampa sa functioneze in treapta cea mai mare, altfel nu are suficienta putere sa lumineze obiectul/subiectul filmat/fotografiat decat la o distanta mica, de aproximativ 1 metru.

Ca si Lumie MUSE, lampa nu poate fi incarcata in timp ce se utilizeaza desi pe anumite site-uri se specifica faptul ca se poate incarca iar cablul incarcator este prea scurt. Are doar 18 cm, lungime ce se preteaza doar la incarcare de la un laptop ori de la o baterie externa. Oricum, puteti folosi cablul de la telefonul mobil care este mult mai lung.

Nu inteleg de ce pe majoritatea site-urile de unde se poate achizitiona aceasta lampa se specifica faptul ca vine cu mini-cap tip bila. Este un cap simplu (vezi imaginile de mai jos!) care se poate prinde pe patina blit-ului sau pe placuta quick release. Probabil, textul specificatiilor de pe paginile web a fost copiat de la Lumie MUSE fara a se face corectiile necesare. Exista disponibil de vanzare un cap tip bila realizat de Manfrotto pentru aceasta lampa si poate fi achizitionat separat. Doar Lumie MUSE vine direct cu mini-cap tip bila. Oricum, intre timp i-am cumparat un “cap adevarat” (vezi ultima imagine!).

De ce am cumparat lampa Lumie ART?
In urma cu cateva luni am cumparat modelul MUSE si am fost impresionat de calitatea ledurilor si de puterea luminii. Am de gand sa folosesc cele doua lampi impreuna: una fara filtru atasat (MUSE) si alta cu filtru de culoare (ART) atasat. O alta combinatie ar fi utilizarea lampii MUSE ca principala si a lampii ART ca secundara. Intr-un articol viitor o sa va prezint echipamentul meu foto-video si modul cum folosesc cele doua lampi.

Update: intre timp lampile au capatat o alta denumire: Manfrotto LED LUMIMUSE 6

Caracteristici tehnice LED Lumie ART Manfrotto:

 • Numar LED-uri: 6;
 • Temperatura de culoare (K): 5600;
 • Sursa alimentare: acumulator intern cu incarcare prin USB;
 • Cablu usb incarcator: unul cu lungimea de 18cm;
 • CRI (Colour Rendition Index) >92%;
 • Intensitate luminoasa la 1m (in Lux): 440;
 • Unghiul razei de lumina: 50°;
 • Control dimmer: 3 trepte;
 • Filtre de culoare/corectie/difuzie: 2 filtre de corectie si 1 x difuzie;
 • Suport pentru prinderea filtrelor;
 • Prindere: hot-shoe si filet standard tip mama 1/4″;
 • Autonomie: 65 minute la putere maxima sau 260 de minute la prima treapta de putere;
 • Timp de reincarcare: 1 ora;
 • Dimensiuni (mm): 70 x 54 x 27;
 • Greutate: 0,137 kg;

Daca vrei sa o cumperi ori sa vezi si alte lampi din aceeasi gama acceseaza pagina importatorului direct photosetup sau de la F64

Un mini cap tip bila pentru Manfrotto Lumimuse poti achizitiona online de la photosetup.

Lampa Manfrotto LED Lumie ART
Lampa Manfrotto LED Lumie ART
Comparatie lampi Manfrotto LED Lumie ART si MUSE
Comparatie lampi Manfrotto LED Lumie ART si MUSE
Comparatie Lampi video LED – filmare cu Samsung Galaxy S6
Comparatie Lampi video LED - filmare cu Samsung Galaxy S6
Mini cap bila Manfrotto MLBALL pentru lampile Lumie
Mini cap bila Manfrotto MLBALL pentru lampile Lumie
Manfrotto LED Lumie ART

Manfrotto LED Lumie ART

Lampa Manfrotto LED Lumie ART cu accesorii

Lampa Manfrotto LED Lumie ART cu accesorii

Lampa LED Manfrotto Lumie ART

Lampa LED Manfrotto Lumie ART

Manfrotto mini cap bila pentru lampile Lumimuse

Manfrotto mini cap bila pentru lampile Lumimuse

2 comments on “Manfrotto LED Lumie ART este mica dar are led-uri puternice

 1. […] observat ca la distante de 1,5-2 metri o lampa ca Lumie MUSE sau chiar ca Lumie ART este prea puternica si deranjeaza la ochi. Asa ca, m-am gandit ca Lumie PLAY este buna pentru asa […]

Leave a Reply