Dezvoltam programe de analiza financiara si promovam produse de calitate prin marketing afiliat. Viziteaza-ne zilnic!

Lucrul de Acasa si Statul Acasa. Avantaje si Dezavantaje.

De peste 10 ani am decis sa lucrez de acasa si m-am invatat cu “autoizolarea” si cu statul acasa. Daca te straduiesti sa respecti un program zilnic de lucru nu ajungi sa te lenevesti.

Sunt multe avantaje si dezavantaje sa lucrezi acasa, mai ales din fata calculatorului. Problema este ca de multe ori, un avantaj poate constitui un dezavantaj pentru aceeasi persoana sau pentru persoane diferite. Daca iti place socializarea va fi foarte greu sa lucrezi singur, dar daca nu te dai in vant dupa barfe si discutii intre colegi ori ai lucrat o vreme singur in birou, atunci “totul va fi bine”.

Pe langa faptul ca nu mai ai un program fix si nu mai trebuie sa faci naveta cu masina proprie sau cu alte mijloace de transport la serviciu, mai ai si avantajul de a nu “contacta virusii” colegilor. Pe de alta parte, din cauza nu ai program fix, poti ajunge sa te lenevesti si sa lasi munca pe locul doi. Ajungi sa pierzi vremea cu “documentarea” pe internet, sa stai mai mult prin magazine sau pe strada pentru ca “nu te vede seful”, sa iesi la putina miscare si aerisire si a te intinzi la povesti cu vecinii ori sa te trezesti cu musafiri “in timpul programului de lucru”. Nu cheltui cu transportul dar cheltui mai mult curent electric si agent termic pentru ca esti tot timpul acasa si nu poti sta in frig iarna. In general, cand toata lumea este plecata la serviciu sau la scoala, becurile nu ard, calculatoarele nu functioneaza si caldura nu este lasata la aceeasi temperatura ca atunci cand este cineva acasa. Alt dezavantaj cand lucrezi acasa este ca esti tot timpul disponibil pentru vecini care te cheama pentru orice lucru la care au nevoie de ajutor. Trebuie sa fi disponibil si pentru copil cand este in vacanta dar ai si avantajul ca poti primii la orice ora coletele cu produsele comandate sau mesterii la reparatii prin casa. In schimb, o munca mai relaxata, pe care “risti” sa o faci cand lucrezi de acasa, face bine la sanatate, atat pe termen scurt cat si pe termen lung. Te uzezi mai putin, te imbolnavesti mai rar, practic, nu poti avea accidente in timpul deplasarii la locul de munca sau in spre casa si teoretic traiesti mai mult.

Daca reusesti sa jonglezi cu “munca de acasa” si cu “statul acasa” o sa ai mai multe beneficii decat pierderi. In plus, pe vremuri de pandemie ai doar avantaje pentru ca nu trebuie sa-ti schimbi obiceiurile si esti pregatit psihic pentru izolare…

Totul va fi bine!

Totul va fi bine!

Mai jos sunt cateva filme pe care le-am facut in “timpul izolarii la domiciliu”, filme pe care va invitam sa le urmariti:

Noi nu ne plictisim acasa! Exista o multime de lucruri pe care le puteti face acasa, de la poze cu aparatul foto sau cu telefonul, pana la zugravit sau diverse reparatii pe care trebuia sa le faci in concediu. Totul va fi bine!

Noi nu ne plictisim acasa! Totul va fi bine!
Noi nu ne plictisim acasa! Totul va fi bine!

Stai acasa si pierde vremea cu mine! Exista o multime de lucruri pe care le puteti face acasa, de la poze cu aparatul foto sau cu telefonul, pana la privitul televizorului.

Stai acasa si pierde vremea cu mine!
Stai acasa si pierde vremea cu mine!

Va prezint cateva albumele foto cu imagini din Romania, din Sibiu si Sighisoara, realizate de George Avanu. Albumele foto constituie o sursa de informatie utila atunci cand vrei sa vizitezi tara, un cadou frumos pe care poti sa-l faci unui prieten sau un strop de inspiratie artistica daca esti fotograf.

Discover Romania – Albume foto cu Romania, Sibiu si Sighisoara de George Avanu
Discover Romania - Albume foto cu Romania, Sibiu si Sighisoara de George Avanu

Leave a Reply