Dezvoltam programe de analiza financiara si promovam produse de calitate prin marketing afiliat. Viziteaza-ne zilnic!

Logitech Zone Touch T400 este un Mouse Wireless compatibil cu toate sistemele de operare

Am achizitionat recent un mouse wireless LOGITECH Zone Touch T400 si am ramas foarte placut surprins, constatand ca este compatibil si functioneaza bine pe Windows XP (32 bit), Windows 8.1 Pro x64, Chrome OS si Ubuntu 14.4. Este ergonomic, suporta gesturile din Windows 8 si functioneaza prin usb pe frecventa de 2,4 GHz.

Logitech Unifying Receiver

Logitech Unifying Receiver

Mouse-ul Logitech Zone Touch T400 si vine cu un receptor Logitech Unifying care permite conectarea a pana la 6 alte periferice Logitech. Esential pentru Windows 8 este derularea atat pe orizontala, cat si pe verticala, iar aceasta se poate realiza prin simple miscari intuitive cu degetul pe zona de scrool. Nu are rotita clasica, are o zona tactila. Are un design simplist dar confortabil si este usor de folosit datorita cauciucului de pe partile lateriale. Pachetul contine mouse-ul, receptorul Unifying, baterii Duracell si instructiunile de functionare.
Logitec declara ca durata de folosire normala este de 18 luni daca il opresti dupa functionare. Este un avantaj faptul ca are un buton de oprire si un locas intre baterii pentru stocarea receptorului atunci cand nu este folosit. Rezolutia lui este de 1.000dpi (Dots per inch) si functioneaza pana la 10 metri de receptor.
Dupa prima zi de functionare suntem multumiti de el. L-am folosit aproximativ cate 2 ore pe Windows XP si Windows 8.1 Pro x64 si 3 ore pe Ubuntu 14.4.
Gesturi suportate: Swipe up/down (vertical scrolling); Swipe left/right (horizontal scrolling); Double-tap front/back (zoom +/-)
Programe suport necesare in Windows: Logitech Unifying Software, pentru a putea utiliza receptorul universal si SetPoint pentru a personaliza butoanele mouse-ului, a tastaturii si a touchpad-ului.
Pentru functionarea in Linux a aplicatiei Logitech Unifying trebuie sa instalati aplicatia Solaar, realizata de Daniel Pavel. Codul necesar pentru instalarea pe Ubuntu este:
sudo add-apt-repository ppa:daniel.pavel/solaar
sudo apt-get update
sudo apt-get install solaar
killall unity-panel-service
//ultima linie de cod este necesara doar daca va dispare ora din bara de stare iar in "System Settings" la data si ora, tabul "Clock" este dezactivat.

Pe site-ul Logitech pretul sau este de 50 de EUR, aproximativ 220 lei. Cam acesta este pretul si pe site-urile online unde se gaseste de vanzare. Eu l-am achizitionat intr-o oferta cu 70% reducere.

Ce n-am putut testa la acest mouse si nici n-am gasit referinte pe internet. Nu sunt sigur daca la instalarea sistemului de operare este recunoscut ca sa il poti folosi fara sa mai apelezi la un mouse cu fir pana termini instalarea sistemului si a programului SetPoint.

UPDATE:
Functioneaza fara probleme si pe Windows 10.
La data la care am scris acest articol nu stiam daca receiver-ul functioneaza si fara SetPoint Logitech Unifying Software. Intre timp am reinstalat Microsoft Windows 8.1 PRO si am constatat ca functioneaza. Singura problema este ca nu poti configura butoanele. Dar, la prima pornire a sistemului de operare esti anuntat ca pentru a putea utiliza configura butoanele mouse-ului trebuie sa instalezi aplicatia SetPoint. Este valabil si pentru tastatura.

Logitech Zone Touch T400

Logitech Zone Touch T400

Notificarea in bara de stare a aplicatie Logitech Unifying

Notificarea in bara de stare a aplicatie Logitech Unifying

Mouse Wireless Logitech Zone Touch T400
Mouse Wireless Logitech Zone Touch T400
T400 Zone Touch Mouse for Windows 8 – Logitech
T400 Zone Touch Mouse for Windows 8 - Logitech
Am inlocuit mouse-ul LOGITECH ZONE TOUCH cu unul simplu si ieftin: Mouse Wireless USB LOGITECH M171
Am inlocuit mouse-ul LOGITECH ZONE TOUCH cu unul simplu si ieftin: Mouse Wireless USB LOGITECH M171

7 comments on “Logitech Zone Touch T400 este un Mouse Wireless compatibil cu toate sistemele de operare

  1. […] meu mai special Logitech ZONE TOUCH a inceput sa dea semne de “duca” si din cand in cand nu mai functioneaza butonul stang […]

  2. […] Prin intermediul conexiunii emitatorului Unifying wireless, tastatura Logitech Wireless Touch K400 Plus devine un adevarat dispozitiv plug-and-play. Introduceti micul emitator Unifying intr-un port USB si ati creat legatura. Aria de acoperire wireless este de pana la 10 metri si ofera controlul neintrerupt pana si in cele mai mari incaperi. In plus, nu mai aveti nevoie de mouse deoarece tastatura are touchpad integrat si buton specific pentru click. Pentru a nu se consuma bateriile asa de repede, cu toate ca in conditii normale de functionare tin chiar si 18 luni, poti sa o opresti. Acumulatorul la cealalta tastatura pe care o am (K800) ma tine cam o luna dar este iluminata si sta deschisa cel putin 10 ore pe zi. Desi, in specificatii nu este trecut sistemul de operare Android si Linux, tastatura functioneaza si pe acestea. Pentru Android ai nevoie de un cablu OTG (vezi articolul!). Vezi articolul despre tastatura Logitech Wireless Iluminata K800 si despre mouse-ul Zone Touch T400 […]

  3. […] am modificat setarea de securitate din UEFI in Legacy. Touchpad-ul functioneaza, la fel si mouse-ul Logitech T400. Pentru conectarea la internet prin WiFi am urmat instructiunile din acest forum: WiFi not working […]

  4. […] Galaxy S6 fata de tableta cand am folosit mouse-ul. Cursorul se misca mult mai natural, atat Logitech Zone Touch T400 cat si mouse-ul cu fir GLaser de la […]

  5. […] Friday am configurat un sistem pc performant cu monitor QHD si boxe de calitate. Tastatura si mouse am cumparat anul acesta si nu am mai inclus in lista de dorinte. Mai am si boxe bune cumparate, dar […]

  6. […] deja aveam un receptor universal (Logitech Unifying receiver) tot de la un periferic Logitech, un mouse Zone Touch T400. Ofertele pentru aceasta tastatura erau multe, toate in jurul a 480 lei, asa ca am decis sa astept […]

  7. […] folosesc. Este suficient de rapid, chiar am pus in capatul lui receptorul universal de la mouse-ul Logitech Zone Touch T400 si nu am probleme de intarziere la cursor. Citeam pe unele forumuri ca nu prea ar merge sa […]

Leave a Reply