Dezvoltam programe de analiza financiara si promovam produse de calitate prin marketing afiliat. Viziteaza-ne zilnic!

Idei pentru amenajat curtea si gradina: lampile solare

Se apropie primavara si incep lucrarile de curatenie si de amenajare prin curte si gradina. Este momentul sa-ti pui in aplicare planurile de amenajare si sa transformi un loc banal intr-unul ideal care sa te relaxeze si pentru care vecinii sa te invidieze. Iata cateva lucruri despre lampile solare si cateva modele dintre cele mai interesante.

Incepem o serie de cateva articole in care va vom prezenta cateva idei de amenajare a curtii si gradinii dvs., iar pentru inceput va prezentam cateva modele de lampi solare pentru curte si gradina si magazinele online de unde puteti sa le cumparati.

Lampile solare pentru gradina si curte

O lampa solara de exterior este perfecta pentru a lumina o alee printre flori, de pus pe marginea gardului la interior, pentru a delimita drumul de la poarta spre usa de la casa ori pentru a lumina un rondou de flori. Lampile solare se incarca cu energie solara fara a necesita energie electrica de la priza, oferind seara o lumina placuta. Din experienta va spunem ca unele modele mai scumpe functioneaza chiar si 3 ani si lumineaza vara aproape pana la ora 5-6 dimineata cand se lumineaza si se opresc pentru reincarcare.
Preturile lampilor solare pornesc de la cativa lei si trec chiar si de o mie de lei. Unele se vand la bucata iar altele la pachet de 3-5 lampi.

Design si forme intalnite la lampile solare

Unele modele sunt realizate integral din material plastic iar altele mai scumpe, din metal in combinatie cu plasticul si sticla. De regula, se implanta in pamant cu ajutorul unei tije ascutite la cativa centimetri dar exista si modele care se agata deasupra solului la 1-2-3 metri ori se fixeaza pe perete sau pe stalpii de la gard.
Din punct de vedere al designului exista mai multe varietati: tip lampadar, aplica, pendul, sfera si mai nou am vazut ca unele modele au forme de animale si pasari.
Cele ieftine au bec cu led cu putere mai mica de 1W ce nu mai poate fi inlocuit iar altele, cele mai scumpe au becuri cu led mai mari de 1W. Exista si modele foarte scumpe care au becuri ce pot fi inlocuite. De regula lampile ieftine nu au decat un singur acumulator dar cele mai buna eu chiar si 3 acumulatori, putand lumina o perioada mai lunga de timp. Daca doriti sa nu lumineze toata noaptea si doar atunci cand sunteti in preajma, atunci cumpoarati lampi cu detector de micare. Acestea sunt utile daca nu aveti animale prin preajma, altfel, daca aveti caini ce dorm ziua si sunt treji noaptea o sa fie ca la discoteca la dvs. in curte. Sunt foarte utile si se completeaza cu camerele de supraveghere de exterior cu senzor de miscare pentru ca pornesc in acelasi timp cu aceastea si lumineaza “subiectul” pentru a putea fi mai usor de identificat.
Mai nou, am vazut ca au aparut chiar si numere de casa solare si lampi care isi schimba culoarea luminii emise (vezi imaginile de la final).

Intretinerea lampilor solare

Nu am avut o experienta asa de bogata cu lampile solare, dar putem sa va spunem ca primele pe care le-am cumparat erau ieftine si facute in China. Nici macar toamna n-au apucat-o, functionand in medie cam 6 luni. Si pretul lor era cam tot un leu per luna. Asa ca am trecut la altele mai scumpe si cu suprafata celulelor mai mare de 3 centimetri patrati.
Tot din experienta va recomandam sa nu le lasati afara iarna cand este foarte frig, de exemplu in perioada 1 decembrie – 1 martie. Daca se demonteaza usor este bine sa le opriti si sa le depozitati la o temperatura peste 0 grade pentru a proteja bateria interna. Pentru a proteja celulele solare este bine sa nu lasati sa se formeze cruste de gheata pe ele. Puneti o punga sau o husa peste ele. Iar pentru a le pastra randamentul cat mai aproape de maxim o perioada cat mai lunga de timp si pentru a lumina toata noaptea chiar si cand ziua a fost innorat, este bine sa le stergeti de praf ori de noroi celulele in mod regulat si sa nu le punti in zone unde este umbra.

Mai jos am pus doua link-uri spre trei magazine de unde puteti sa alegeti cateva modele asemanatoare cu cele pe care le-am pus in imaginile de final. La data cand cautam site-urile existau unele lampi solare cu pret redus, probabil din stocurile de anul trecut.

Lampa solara Sauro LED Orno OR-SL-6001LPR4 cu senzor de miscare de la Cel;

lampa solara lampas

lampa solara lampas

lampa solara lampadar

lampa solara lampadar

Panou lampa solara

Panou lampa solara

Set spoturi solare Esotec Trio

Set spoturi solare Esotec Trio

Set 6 lampi solare Eglo

Set 6 lampi solare Eglo

Placuta solara numar de casa cu leduri

Placuta solara numar de casa cu leduri

Lampa solara de gradina cu led Esotec Trendy

Lampa solara de gradina cu led Esotec Trendy

One comment on “Idei pentru amenajat curtea si gradina: lampile solare

  1. […] articol este o continuare fireasca a primului, in care ne refeream la iluminarea cu lampi solare. Incepand de la amenajarea terenului cu gazon sau cu piatra, ori cu alte materiale care se imbina […]

Leave a Reply