Dezvoltam programe de analiza financiara si promovam produse de calitate prin marketing afiliat. Viziteaza-ne zilnic!

Hai sa regandim educatia si sa facem o singura scoală pentru toata lumea!

SALMAN KHAN își descrie viziunea revoluționară asupra viitorului educației și, pentru prima oară si ne invită să citim uimitoarea istorie a Khan Academy in cartea O singură școală pentru toată lumea. O carte ce trateaza o tema cat se poate de actuala.

Iata cateva intrebari foarte pertinente care ar trebui sa va puna pe ganduri:
Invatamantul este un lux ori o necesitate pentru omenire? Pana la ce nivel este o necesitate?
Trebuie sa platim pentru a invata? Cat din cost ar trebui suportat de elev?
Trebuie sa ne bazam integral pe sistemul de invatamant ori trebuie sa depunem si eforturi proprii? In ce proportie trebuie sa “asteptam” se ne invete altii si de unde sa preluam noi initiativa?

Hai sa regandim educatia si sa facem o singura scoală pentru toata lumea

O singură școală pentru toată lumea

Editia I 2013, paperback
Traducator: Irina Henegar
Format: 14,5 x 20,5 cm
Numr pagini: 248
Pret redus: 46,55 lei – Rasfoieste oferta
ISBN: 978-606-8360-30-0

În paginile cărții O singură școală pentru toată lumea veți afla, printre altele:

  • De ce elevii și profesorii sunt victimele unui sistem viciat, inventat în Prusia cu două secole în urmă;
  • De ce tehnologia va umaniza sala de clasă și va accentua rolul profesorilor;
  • Cum și de ce ne vom permite să plătim profesorii la fel de bine ca pe alți profesioniști;
  • Cum putem readuce creativitatea și interacțiunea umană în procesul învățării;
  • De ce ar trebui să fim optimiști în legătură cu viitorul educației.

Aducând o perspectivă obiectivă asupra istoriei educației, Khan explică originile crizei și ne arată de ce o întoarcere la învățarea prin asimilare succesivă, abandonată în secolul trecut și recuperată cu ingeniozitate prin instrumente de tipul Khan Academy, poate fi cea mai bună șansă de a oferi, acum, fiecărui copil, o educație de clasă mondială. O singură școală pentru toată lumea este mai mult decât o soluție, ea reprezintă un îndemn pentru o educație gratuită, universală, globală și o explicație a modului în care o idee simplă, dar revoluționară, ne poate ajuta să atingem acest țel.

Am luat contact pentru prima oară cu Sal Khan și Khan Academy la fel ca mulți alți oameni, folosind aceste instrumente extraordinare alături de copiii mei. Viziunea și energia lui Sal Khan față de modul în care tehnologia poate transforma radical viitorul educației sunt contagioase. Khan este un adevărat pionier al integrării tehnologiei în procesul învățării. Mă bucură faptul că, prin această carte, mult mai mulți oameni îl vor cunoaște pe acest inovator revoluționar. Bill Gates, cofondator și președinte Microsoft

O singură școală pentru toată lumea dezvăluie potențialul uriaș al educației virtuale de a susține reușita oricărui copil, nu doar în școală, ci și în modelarea viitorului lumii. Eric Schmidt, președinte executiv Google

Pasiunea și spiritul inovator al lui Sal Khan remodelează tehnicile de învățare ale milioanelor de elevi din lumea întreagă… o carte esențială pentru orice persoană care se dedică progresului educației cu scopul de a ajuta elevii de pretutindeni să dobândească abilitățile și cunoștințele necesare succesului în școală, carieră și viață. George Lucas, regizor și fondator The George Lucas Educational Foundation

Salman Khan s-a născut și a crescut în Metairie, Louisiana, fiu al unor imigranți din India și Bangladesh. Înainte să înființeze Khan Academy, a lucrat ca analist de fonduri speculative, specialist în inginerie la Oracle și consultant pentru câteva start-up-uri în Silicon Valley.

Sal Khan deține un MBA de la Harvard Business School și trei licențe în matematică, inginerie electrică și automatizări-calculatoare de la MIT.

One comment on “Hai sa regandim educatia si sa facem o singura scoală pentru toata lumea!

  1. Pe sectiunea de librarie din site-ul nostru gasesti o multime de carti interesante si ieftine!

Leave a Reply