Dezvoltam programe de analiza financiara si promovam produse de calitate prin marketing afiliat. Viziteaza-ne zilnic!

Gabriela Adamesteanu este cel mai bine vandut autor strain la Salonul de Carte de la Paris

Gabriela Adamesteanu este cel mai bine vandut autor strain la Salonul de Carte de la Paris de anul acesta. Cartile semnate de domnia sa sunt in aceasta luna cu autograf si beneficiaza de 20% reducere.

Gabriela Adamesteanu

Dimineata pierduta – Gabriela Adamesteanu – Carte Legata – Reducere 25%

 • Limba Romana
 • Colectie OPERE
 • An aparitie 2008
 • Autor Gabriela Adamesteanu
 • Format 130×200
 • Nr. pagini 480
 • Editura POLIROM
 • Categoria Literatura Romana
 • Gen Beletristica
 • Subgen Literatura Romana

Dimineata pierduta - Gabriela Adamesteanu - Carte LegataEditia a V-a revazuta, cartonata
Prefata de Sanda Cordos

Cronologie de Andreea Draghicescu
Colectia „Opere” este coordonata de criticul literar Daniel Cristea-Enache.

Dimineata pierduta a primit Premiul pentru Proza al Uniunii Scriitorilor. Dramatizat de Catalina Buzoianu la Teatrul Bulandra (1986). Adaptare radiofonica (2006). Publicat in Estonia (1991), Franta (2005), Bulgaria (2007), Israel (2007). Aparea in 2009 in Spania si Ungaria. „O dimineata «pierduta», dar un veac cistigat, se poate spune in legatura cu romanul Gabrielei Adamesteanu si cu titlul lui. El transmite nu numai un puternic sentiment al istoriei, ci si un puternic, extraordinar sentiment al vietii si, mai ales, al trecerii ei… Personajele se afla cind intr-un plan temporal, cind in altul. Ii vedem tineri si batrini, copii, adolescenti, adulti. Mortii invie si incep sa traiasca in fata ochilor nostri o intensa viata, iar despre cei vii aflam ca de fapt au murit.
Totul pare firesc in imposibilul spectacol in care ireversibilul devine reversibil, iar ceea ce nu s‑a intimplat inca e stiut ca un fapt consumat. De aici emotia neobisnuita, valul de melancolie provocate de lectura cartii Gabrielei Adamesteanu in care percepem nu numai viata, ci si cum trece viata.” (Valeriu Cristea)
„Dimineata pierduta” este un simbol dureros al unei Romanii sacrificate timp de un secol pe altarul a doua razboaie si al comunismului. Desi aceste spectre sinistre o obsedeaza pe autoare, ea declanseaza sarabanda unei scriituri pitoresti, indracita, in stilul oral al lui Celine, reinventind vorbirea populara si lirismul strazii intr-o tara unde limba de lemn era cosciugul imaginatiei. Vica Delca este un om liber pentru ca trancaneste ca personajul lui Celine, Bardamu.” (Andre Clavel, Lire)

Lectura romanului Dimineața pierdută îți amplifică, pe măsură ce o desăvârșești, o senzație de inedit, tocmai datorită întâlnirii interesante și armonioase între două tradiții literare diferite, întâlnire pe care o remarci în lucrarea Gabrielei Adameșteanu: Dimineața pierdută se dovedește fără îndoială o proză care apelează la tehnici de construcție tributare (post) modernismului – o pluralitate de perspective narative, salturi temporale și spațiale, un fir roșu reprezentat de fluxul conștiinței protagoniștilor dar se dovedește, în cele din urmă, o reconstrucție a mai multor epoci (așadar atinge un deziderat asociat mai degrabă romanelor clasice)

Drumul egal al fiecarei zile – Gabriela Adamesteanu – Reducere 13%

 • Gen Beletristica
 • Subgen Literatura Romana
 • Colectie FICTION LTD
 • An aparitie 2008
 • Autor Gabriela Adamesteanu
 • Format 130×200
 • Nr. pagini 360
 • Editura POLIROM
 • Categoria Literatura Romana
 • Limba Romana

Drumul egal al fiecarei zile - Gabriela AdamesteanuEditia a V-a revazuta
Postfata de Sanda Cordos

Romanul a primit Premiul de Debut al Uniunii Scriitorilor si Premiul Academiei.
A fost reeditat de Editura Eminescu (1978), Litera (1992) si Institutul Cultural Roman (2005).
A fost tradus in bulgara (Balkani, 2007), iar versiunea franceza aparea in 2009 la Gallimard.

„In Drumul egal al fiecarei zile, Gabriela Adamesteanu izbuteste o proza sarcastica, de observatie realista, de tipul celei ilustrate de romanul englez al deceniului sase (Room at the Top, The Sporting Life), in care regasim eroul insingurat al unei familii umile sau umilite, decis sa sparga carapacea si sa obtina, eventual, revansa sociala. Demersul artistic al autoarei se deosebeste de cel al «furiosilor» britanici (John Braine, David Storey) in modul cum evita angajarea si patetismul, mentinind un balans viclean, asteptarea moderat egoista, rabdatoare, partial resemnata. Cele mai bune pagini rezulta acolo unde scriitoarea scruteaza cu necrutare, in scene memorabile, sordidul tineretii, penibilitatea gregara a virstei haotice.” (Norman Manea)

„Roman despre formarea (si, intr-o replica subtil asumata la modelul flaubertian, despre educatia sentimentala a) unei femei, unic, in aceasta privinta, in literatura romana, umbrit (pe nedrept) de concurenta pe care i-o face Dimineata pierduta, capodopera scrisa de Gabriela Adamesteanu, Drumul egal al fiecarei zile este o carte care, atit prin calitatea artistica, cit si prin placerea pe care o aduce si o mentine la lectura, merita atentia noilor generatii de cititori. Acestia au sansa sa intilneasca un roman viu, puternic, fara virsta, avind doar virsta adolescentei universale, in care stau impreuna spaima, exaltarea si necrutarea, ca si gindul cutezator si fara egal ca, da, «totul incepea, simteam, acum, cu mine».” (Sanda Cordos)

2 comments on “Gabriela Adamesteanu este cel mai bine vandut autor strain la Salonul de Carte de la Paris

 1. […] acte” s-a vândut în 1.500 de exemplare la Salonul Internațional de Carte Bookfest, fiind cel mai bine vândut titlu al Grupului Editorial ALL la acest târg. Doar în ziua lansării cărții “Între acte” […]

 2. […] Catile scrise de Gabriela Adamesteanu au 20% Reducere luna aceasta. Vezi articolul Gabriela Adamesteanu este cel mai bine vandut autor strain la Salonul de Carte de la Paris […]

Leave a Reply