Dezvoltam programe de analiza financiara si promovam produse de calitate prin marketing afiliat. Viziteaza-ne zilnic!

Ferastrau electric Black & Decker KS800S 520W

Un ferastrau pendular cu functie de autoselect ca Black & Decker KS800S este potrivit pentru majoritatea lucrarilor de tamplarie si nu numai, pe care le ai de facut acasa. Cu lame potrivite, poti taia lemn pana la 70mm grosime, aluminiu pana la 15mm grosime si otel pana la 5mm grosime.

Chiar daca nu este o scula profesionala care sa reziste la utilizare intensa, este foarte bun pentru lucrari de taiere si decupaje la parchet, scandura, lati ori alte profile din lemn, aluminiu si chiar otel. Tehnologia de reglare automata a vitezei de lucru, Autoselect, usureaza munca si salveaza panza de la rupere. Puteti alege din 7 tipuri de setari. Ferastraul pendular/verical Black & Decker KS800S are un motor 520W cu viteza de 3000 rpm. Poate fi utilizat cu panze de tipul U sau T. Materialele pe care le poate taia cu lame adecvate sunt lemnul, metalul si aluminiul. Pe corpul principal are un buzunar cu suport magnetic pentru depozitarea a trei panze.

Pentru a lucra cat mai curat si a facilita taierea cat mai corecta Black & Decker KS800S are mai multe facilitati:

 • Sistem integrat de suflare a prafului in partea din spate prin intermediul unui racord atasabil;
 • Maner soft grip;
 • Sistem Slightline pentru o vizibilitate optima a liniei de taiere;
 • Sistem Accu-bevel cu baza reglabila;
 • Dispozitiv ghidare cu posibilitate de inclinare si taiere oblica de la 0° la 45°;
 • Comutator “Lock On” pentru functionare continua;

Alte caracteristici:

 • Sistem rapid de prindere/desprindere a panzei;
 • Include 3 panze. Pe unele site-uri il gasiti ca avand 3 panze incluse. Noi l-am primit cu una, pentru lemn, si am sunat sa vedem unde sunt restul. Dupa cateva ore am fost suntati de la magazin si am fost informati ca au sunat la producator si ca au aflat ca nu se primeste decat o singura lama. Deci, nu mai cautati si voi prin cutie dupa lamele pierdute.;
 • Lungime cablu: 2,3 m;
 • Adancimea de taiere la aluminiu: 15 mm;
 • Adancimea de taiere lemn: 70 mm;
 • Adancimea de taiere otel: 5 mm;
 • Garantie de conformitate: 2 ani;
 • Greutate: 2,465 kg;

Acest model este mai simplu, dar exista si variante cu led laser pentru ghidaj si lumina de lucru. Respectivele modele au in terminatie litera L sau W.
Desi, nu se specifica pe site-urile de unde il cumparati, puteti taia si alte materiale cu acest ferastrau. Important este sa alegeti lama potrivita si sa reglati bine turatia. De exemplu, in manualul aparatului sunt trecute vitezele pentru materiale plastice, PVC, Plexiglas, tigla ceramica, fibra de sticla, etc.

Ce ar fi trebuit sa aiba acest aparat: un buton de blocare a pornirii motorului. Pentru ca intrerupatorul de pornire se afla sub manerul de prindere, risti sa-l pornesti fara sa vrei. Tendinta este sa-l prinzi de maner din partea din fata si involuntar sa apesi pe intrerupator, pornind motorul. Acest lucru este periculos deoarece te poti accidenta. Un buton de blocare dispus langa comutatorul “Lock On” ar fi rezolvat aceasta problema. Ori, s-ar putea ca problema sa fie doar la mine, deoarece ma aflu in perioada de acomodare cu ferastraul si cu functiile lui.
Ca masura de precautie, nu schimbati lama cu aparatul in priza si nu-l lasati din mana pana nu motorul este oprit.
Pentru a prelungi durata de viata curatati-l de reziduri cu o perie si cu o carpa.
Sistemul de suflare al aerului era bine daca il faceau sa il degaje in partea dreapta nu in spate pe tine. In plus, daca nu ai banc de lucru si tai aproape de sol, trebuie sa porti ocheari de protectie deoarece tot praful si rumegusul iti intra in ochi.
Pentru taieri cu lungimea mai mare de 30 cm risti sa te abati de la semn foarte usor deoarece vibreaza si panza se incovoaie. Tot din cauza panzei care are vibratii laterale, pe grosimi mai mari de 2 cm da abatere de un milimetru la partea de jos a materialului.
Per ansamblu este bun dar nu suficient incat sa-l folosesti la lucrari de precizie ridicata si la taieri pe suprafete mari. Cat despre taierea sticlei, nu va recomandam deloc.

Spor la treaba!

Magazine online de unde poti cumpara ferastraul Black & Decker KS800S: evoMAG si Cel

Ferastrau electric Black & Decker KS800S
Ferastrau electric Black & Decker KS800S
Ferastrau pendular Black&Decker KS800S

Ferastrau pendular Black & Decker KS800S

Ambalaj Ferastrau vertical Black & Decker KS800S

Ambalaj Ferastrau vertical Black & Decker KS800S

Leave a Reply