Dezvoltam programe de analiza financiara si promovam produse de calitate prin marketing afiliat. Viziteaza-ne zilnic!

Este un epilator cu tehnologie IPL potrivit pentru mine?

Epilatoarele ce folosesc tehnologie IPL (lumina intens pulsata) sunt tot mai accesibile si mai la moda. Au trecut de mult de etapa saloanelor profesionale si se pot folosi in siguranta acasa. Se investeste mult in promvarea lor, dar sunt ele potrivite pentru oricine? La aceasta intrebare si la multe altele dorim sa va raspundem in acest articol.

Acest articol are pasaje extrase din documentatia pusa la dispozitie online pentru epilatoarele IPL Remington I-Light, Philips Lumea si Rowenta IPL Derma Perfect. Avem si un articol in care am prezentat avantajele utilizarii acestor tipuri de aparate.

Marele avantaj la acest tip de epilatoare este ca perioada “fara par” este mai lunga de pana la 2 luni (dupa primele 4-5 tratamente efectuate o data la doua saptamani), datorita Luminii Intens Pulsata (IPL). In plus, ele nu smulg firele de par asa cum fac epilatoarele obisnuite. Mai mult, aceste epilatoare se pot folosi si de catre Mel Gibson si alti barbati. Sunt proiectat să fie folosite în zonele situate mai jos de gât, inclusiv picioarele, axilele, linia bikinilor, braţele, pieptul şi spatele. Adica, ajung acolo unde nu pot sa ajunga metodele traditionale si sunt cu mult mai bune decat epilatoarele clasice.

Pana acum, singura problema a epilatoarelor cu tehnologie IPL este ca nu orice ten si culoare de par este recomandata a fi tratata. Toti cei trei producatori au tabele din care puteti verifica daca este potrivit sa va epilati cu un epilator cu lumina intens pulsanta. Tehnologia IPL functioneaza prin aplicarea unor impulsuri de lumina pe par. Lumina este absorbita de catre melanina (pigmentul) din par, fiind apoi transformata in energie luminoasa. Aceasta energie luminoasa ajunge in radacina firului de par, stimuland foliculul sa intre in faza latenta. Rezultatul este caderea parului in mod natural, iar cresterea este impiedicata cateva luni. La aceste rezultate se ajunge dupa 4-5 tratamente “fara dureri” efectuate o data la doua saptamani (la tenul mai închis poate dura mai mult). Deci, intr-un sezon o sa-l filositi cam de doua ori.
Timpul unui tratament variază în funcţie de mărimea zonei care trebuie tratată, însă un picior întreg nu ar trebui să vă ia mai mult de 15 minute. Uneori părul pare să crească la loc după tratament, însă mare parte din acest păr va începe să cadă după două săptămâni. Părul creşte într-un ciclu de 3 faze diferite care durează 18-24 luni. Numai părul în faza anagenă poate fi tratat, de aceea sunt necesare tratamente multiple pentru rezultate optime. Părul continuă să crească până la 2 săptămâni după tratament, apoi veţi observa că acesta începe să cadă. Un alt motiv pentru creşterea în continuare poate fi faptul că zona a fost ocolită în timpul tratamentului. Continuaţi să trataţi zona de câte ori observaţi o nouă creştere. Atenție: Nu tratați aceeași suprafață mai des de o dată pe săptămână.

Aceste tipuri de epilatoare se pot folosi de persoanele cu nuanţe de ten de la deschis la mediu şi cu păr închis la culoare. Tonurile de ten sigure includ numai tenul alb, fildeş, cafeniu, bej şi maro deschis. Culorile de păr naturale sigure includ negru, şaten închis şi şaten mediu. Pentru ca este totusi, un produs relativ nou, inca nu au fost raportate efecte secundare sau deteriorări ale pielii de la utilizarea pe termen lung a luminii cu puls intens.

Riscuri in folosirea acestui tratament si evitarea folosirii lui in anumite situatii ori boli:

 • Nu nu este recomandat spre a fi folosit pe faţă sau gât.
 • Expunerea la soare duce la prezenţa unor niveluri mari de melanină şi expune pielea la un risc crescut de arsuri şi pustule ca urmare a tratamentului. Nu-l folosiţi dacă aţi fost expuşi la soare sau bronzare artificială în ultimele 4 săptămâni.
 • Anumite boli şi condiţii pot limita posibilitatea de a folosi tratamentul. Nu-l folosiţi dacă aveţi o boală de piele cum ar fi cancer de piele activ, dacă aveţi antecedente de cancer de piele sau alt cancer localizat în zonele care trebuie tratate, sau dacă aveţi leziuni precanceroase sau multe aluniţe atipice în zonele care trebuie tratate. Nu-l folosiţi dacă aveţi epilepsie cu sensibilitate la străfulgerări.
 • Nu-l folosiţi tratamentul dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi.
 • Nu-l folosiţi pe piele uscată sau fragilă datorată utilizării de substanţe chimice de exfoliere, substanţe glicolice de exfoliere, alfa hidroxi-acizi (AHA), beta-hidroxi acizi (BHA), isotretinoin local şi acid azelaic.
 • Nu emiteţi mai mult de o dată lumină pe aceeaşi zonă, pentru că ar putea cauza arsuri.
 • Nu-l folosiţi pe aceeaşi zonă a pielii mai mult de o dată pe săptămână.
 • Nu-l folosiţi cel puţin 14 zile în urma unui tratament de microdermabraziune.
 • Nu faceti tratamentul dacă vă supuneţi deja tratamentelor de îndepărtare permanentă a părului.
 • Nu faceti tratamentul dacă aveţi antecedente de tulburări de colagen, inclusiv o istorie de formaţiuni keloide sau o istorie de vindecare dificilă a rănilor.
 • Nu faceti tratamentul dacă aveţi antecedente de dereglări vasculare, cum ar fi prezenţa de vene varicoase sau extazie vasculară în zonele care trebuie tratate.
 • Nu faceti tratamentul dacă pielea dvs. este sensibilă la lumină şi duce la urticarie sau reacţii alergice. Dacă luaţi agenţi sau medicamente care provoacă fotosensibilitate, verificaţi fişa din interiorul cutiei medicamentului. Nu folosiţi niciodată aparatul dacă dacă acesta poate provoca reacţii fotoalergice sau reacţii fototoxice sau dacă trebuie să evitaţi soarele când luaţi un medicament.
 • Nu faceti tratamentul dacă aveţi diabet, eritematoză lupus, porfirie sau boli cardiace congestive.
 • Nu-l folosiţi dacă aţi luat isotretinoin oral Accutane sau Roaccutane în ultimele şase luni. Acest tratament face pielea mult mai sensibilă la crăpături, răni şi iritaţii.
 • Nu-l folosiţi dacă aveţi orice dereglări de sângerare sau luaţi medicamente anticoagulante, inclusiv utilizarea puternică de aspirină, într-un mod care nu permite o perioadă de eliminare de minim 1 săptămână înainte de fiecare tratament.
 • Nu-l folosiţi dacă aveţi arsuri, foliculi inflamaţi, laceraţii deschise, julituri, operaţii, herpes simplex, răni, leziuni sau hematoame în zonele care trebuie tratate.
 • Nu faceti tratamentul dacă aveţi antecedente de boli imunosupresive (inclusiv infecţie HIV sau SIDA) sau dacă luaţi medicamente imunosupresoare.
 • Nu-l folosiţi dacă sunteţi pe calmante care reduc sensibilitatea la căldură.
 • Nu-l folosiţi dacă folosiţi deodorante cu efect îndelungat.
 • Nu-l folosiţi peste sau în apropierea oricărui lucru artificial, cum ar fi implanturi cu silicon, implanturi contraceptive Implanon, stimulatoare cardiace, orificii de injecţii subcutanate (dozator de insulină) sau piercing-uri.

Sfaturi pentru tratament
Asiguraţi-vă că zona care trebuie tratată este curată şi nu are uleiuri, deodorante, parfum, machiaj, loţiuni şi creme. Radeţi părul din zona care trebuie tratată. Nu folosiţi niciodată ceară, epilator, pensete sau produse de epilare pentru a îndepărta părul, pentru că acestea contracarează procesul IPL.
Pentru cele mai bune rezultate, evitaţi semnalele luminoase suprapuse. Aceasta previne expunerea la mai multă energie decât este necesară pentru suprimarea creşterii părului. De asemenea, acest lucru garantează faptul că obţineţi utilizarea la maxim a cartuşului luminos.
Pentru cele mai eficiente rezultate, folosiţi întotdeauna cel mai ridicat nivel de intensitate care nu provoacă disconfort pielii. Nivelul pe care îl folosiţi ar trebui să se simtă cald pe piele, dar niciodată nu trebuie să provoace disconfort.
Veţi observa că zonele osoase, cum ar fi coatele, tibiile şi gleznele sunt mai sensibile în timpul tratamentului. Acest lucru este normal şi nu este un motiv de alarmă. Pentru a evita această sensibilitate, încercaţi să întindeţi pielea din zona osoasă în timpul tratamentului.

Aceste aparate nu sunt dăunătoare pentru ochi, decât dacă sunt îndreptat către faţă. Cantitatea mică de lumină emisă în timpul tratamentului este similară cu cea a bliţului unui aparat de fotografiat şi nu este dăunătoare pentru ochi decât dacă este direcţionată către faţă.

Ce trebuie si ce nu trebuie sa faceti după un asemenea tratament (este valabil si pentru alte aparate cosmetice care folosesc acelasi principiu)

 • Nu trebuie să vă suspendaţi activităţile normale după tratament, presupunând că nu apare nicio complicaţie. Se recomandă să faceţi tratamentul înainte de a merge la culcare, astfel încât orice roşeaţă rezultată să dispară până dimineaţă.
 • După tratament, aţi putea observa o uşoară roşeaţă sau senzaţie de căldură pe piele. Acest lucru este normal şi va dispărea rapid. Pentru a evita iritarea pielii după un tratament, luaţi următoarele măsuri:
 • Evitaţi expunerea la soare 24 de ore după un tratament. Protejaţi pielea cu factor de protecţie solară 30 timp de 2 săptămâni după fiecare tratament.
 • Nu prelungiţi expunerea la soare cum ar fi băile de soare, folosind un solar sau autobronzante, cel puţin 2 săptămâni după ultimul tratament.
 • După tratament, păstraţi zona curată şi uscată şi beţi multă apă pentru a menţine pielea hidratată.
 • Nu bruscaţi zona tratată.
 • Nu faceţi băi şi duşuri fierbinţi, nu înotaţi ori folosiţi camere de abur sau saune timp de 24 de ore după tratament.
 • Nu luaţi parte la sporturi de contact 24 de ore după tratament.
 • Nu purtaţi haine strâmte peste zona tratată.
 • Nu vă epilaţi (cu ceară, prin smulgere, aplicare de benzi sau creme) în timpul tratamentului. Rasul este acceptat atât timp cât evitaţi să vă radeţi 24 de ore după fiecare tratament.
 • Nu folosiţi creme de albire sau produse parfumate 24 de ore după tratament.

Am inclus imaginea si tablelele de mai jos va puteti stabili daca este indicat sa folositi un epilator IPL. Prima imagine este prezentata pe site-ul philipslumea.ro iar urmatoarele tablele sunt prezentate de Remington in brosura pentru modelele I-Light (remington-ilight.com).

Este epilatorul IPL potrivit pentru mine?

Este epilatorul IPL potrivit pentru mine?

Diagrama Fitzpatrick cu tipurile de ten – Tonuri de ten adecvate, diagrama tonurilor – tipurile de ten Fitzpatrick
Puteţi folosi pentru autoevaluare această diagramă a tipurilor de ten, adăugând scorul pentru fiecare din întrebările la care aţi răspuns. La sfârşit există o scală care dă domeniul pentru fiecare din cele şase categorii de tipuri de ten. După scală există o explicaţie pentru fiecare din tipurile de ten. Puteţi determina repede şi uşor ce tip de ten aveţi.

Diagrama Fitzpatrick cu tipurile de ten

Diagrama Fitzpatrick cu tipurile de ten

Reacţia la expunerea la soare si obiceiurile de bronzare

Reacţia la expunerea la soare si obiceiurile de bronzare

Însumaţi scorurile totale pentru fiecare din cele trei secţiuni, pentru a obţine scorul aferent tipului de ten. Daca scorul obtinut este peste 30 nu folositi un epilator cu lumina pulsanta si nici aparate care folosesc acelasi principiu!

TIP TEN / Punctaj obtinut
1 / 0-7: Foarte sensibil, se arde întotdeauna, nu se bronzează niciodată. Exemplu: păr roşcat cu pistrui.
2 / 8-16: Foarte sensibil la soare, se arde uşor, se bronzează minim. Exemplu: caucazieni destul de sensibili, cu destul păr.
3 / 17-25: Ten sensibil la soare, uneori arsuri, se bronzează încet în maro deschis. Exemplu: caucazieni mai închişi la culoare.
4 / 25-30: Minim sensibil la soare, arsuri minime, se bronzează întotdeauna în maro mediu. Exemplu: caucazieni tip mediteranean, unii hispanici.
5 / peste 30: Ten insensibil la soare, se arde rar, se bronzează bine. Exemplu: unii hispanici, unele persoane de culoare (negri).
6 / mult peste 30: Insensibil la soare, nu se arde niciodată, pigmentat în adâncime. Exemplu: negri mai închişi la culoare.

Tehnologia IPL
Tehnologia IPL
Epilator cu tehnologie IPL

Epilator cu tehnologie IPL

Leave a Reply