Dezvoltam programe de analiza financiara si promovam produse de calitate prin marketing afiliat. Viziteaza-ne zilnic!

Cum sa faci un grip foto ieftin

Iata cum poti realiza un grip foto ieftin cu componente pe care le gasesti acasa. Il poti folosi pentru o camera foto compacta ori pentru telefon, iar pretul ajunge in jur de 45 lei.

Cautam de cateva zile pe site-urile de specialitate un grip/maner pentru a tine mai bine in mana telefonul mobil atunci cand filmez, cand dau peste un tub de solutie pentru curatat pantofii. Si click, mi-a venit ideea sa-l adaptez si sa-l folosesc pe post de grip. Cautam ceva asemanator cu acesta: Ricoh WG Grip Adapter O-MA1531, dar pana la urma sa vedeti la ce m-am gandit:

Componente necesare pentru realizarea gripului:

  1. Tub gol de solutie pentru lustruit pantofii, preferabil de culoare neagra;
  2. Surub foto cu filet de 1/4″;
  3. Garnitura de cauciuc;
  4. Saiba plata. Doar daca aveti nevoie;
  5. Siguranta;
  6. Tub de adeziv. Am constatat la final ca am nevoie;
  7. Extra: suportul de telefon + telefonul
  8. Unelte: masina de gaurit, burghiu de 8mm si cutter.

Singura componenta pe care trebuie sa o cumperi de la un magazin specializat, asta daca nu ai o placuta de prindere/desprindere rapida de care nu mai ai nevoie si o poti reconditiona, este surubul special cu filet de 1/4″. Daca nu aveti unul eu va recomand sa cumparati un surub pentru prinderea camerei foto pe placutele tip quick release. Surubul costa 30 lei. Diferenta pana la 45 lei reprezinta restul componentelor, inclusiv lipiciul, dar fara tubul de solutie de lustruit pantofii. Hai sa presupunem ca nu cumparati unul special pentru acest suport. Garnitura, saiba si siguranta le gasesti la un magazin de bricolaj. Oricum, incercand sa pozitionez siguranta pe surub, mi-am dat seama ca nu mai am nevoie de saiba, asa dupa ce m-am chinuit sa-i largesc gaura. Apropo, pentru largire am prins-o cu clestele si asa am gaurit-o. Depinde de ce surub faceti rost, eu am avut unul de la o placuta prindere-desprindere Velbon QB-145B. Initial, nu am crezut ca am nevoie de tubul de adeziv, dar mi-am dat seama la final ca filetul capacului nu prinde sufucuent de bine si este mai sigur sa lipesc capacul de tub. La fel, nu credeam ca trebuie sa tai din gura tubului pentru a putea infileta capacul, deoarece nu se mai inchidea din cauza ca surubul era prea lung.

Cum am lucrat:
Am facut o gaura in capac cu un burghiu de 8mm si am introdus surubul prin el cu capatul filetului in exterior pentru a putea prinde suportul pentru telefon. Pentru rigidizare m-am folosit de garnitura de cauciuc, prin care am introdus surubul iar apoi surubul prin gaura facuta. Pentru a nu scapa in interior am pus o siguranta in partea exterioara, ce a strans bine subansamblul. Cand am vrut sa infiletez capacul pe corp mi-am dat seama ca nu mai are loc si ca trebuie sa tai portiunea pe care este prins buretele cu care stergi pantofii si prin care se scurge vopseaua. Pentru taiere m-am folosit de un cutter. Procedura este simpla dar murdara pentru ca in tub mai ramane solutie si trebuie sa ai o carpa la indemana si sa speli bine tubul. Dupa ce este uscat se poate infileta capacul pe el. Cand am insurubat suportul pentru telefon, luat de la un selfie stick nu am existau semnale ca trebuie sa lipesc capacul de tub cu adeziv, dar dupa ce am pus si telefonul era clar ca fara nu se poate deoarece cade capacul si risti sa spargi telefonul.

Oricum, este o incercare ce te ajuta atunci cand nu ai alt suport ieftin. Iar faptul ca este negru, daca asta este culoarea cutiei, il face “de firma“. Apropo, da jos etichetele de pe cutie si nimeni nu va pricepe ce ai tu in mana!

Grip ieftin pentru filmarea cu telefonul mobil
Grip ieftin pentru filmarea cu telefonul mobil
Grip ieftin pentru telefon

Grip ieftin pentru telefon

One comment on “Cum sa faci un grip foto ieftin

  1. […] ori filmare, mai ales daca ai un telefon performant. In rest, trebuie sa te descurci si sa te adaptezi la ce gasesti prin comert. In schimb, pentru iPhone sunt o multime de accesorii create. Un singur […]

Leave a Reply