Dezvoltam programe de analiza financiara si promovam produse de calitate prin marketing afiliat. Viziteaza-ne zilnic!

Cum sa faci Sirop de Papadie acasa

Noi am descoperit siropul de papadie in urma cu cativa ani cand am primit o sticluta de sirop de la niste prieteni. De atunci in fiecare primavara preparam acasa doi litri de sirop din florile de papadie culese din gradina. Este foarte simplu de preparat, relaxant si antrenant pentru copii.

Siropul de papadie este foarte simplu de preparat acasa, este foarte gustos si terapeutic, bun in cura de detoxifiere, dar am aflat ca si pentru afectiunile hepatice sau biliare, reumatism, artrita si alte afectiuni. Ca sa faci un sirop bun de papadie trebuie sa culegi cam 4 maini bune (un bol) de flori dintr-un loc insorit, pentru ca florile sa fie deschise. Mai ai nevoie de un litru de apa, un kilogram de zahar si de o jumatate de lamaie.

Sirop din flori de papadie

Sirop din flori de papadie

Modul de preparare al siropului de papadie este foarte simplu si nu este deloc costisitor (vezi si imaginile de mai jos!):

  1. Se pun florile de papadie intr-un vas cu apa rece pe foc si se da in clocot (de doua sau trei ori).
  2. Se opreste focul si lasa la macerat continutul. Noi am lasat 24 de ore dar am vazut retete cu 12 ore.
  3. Pentru a separa sucul de flori se trece printr-o sita si se stoara bine florile. Noi am pus si un tifon in sita pentru a nu retine bucati mici din flori.
  4. Sucul se pune din nou la foc mic si se adauga zaharul si lamaia. Noi am taiat o felie mai groasa si restul am stors-o.
  5. Cand siropul se ingroasa si incepe sa scada se oprese focul si se pune la racit.
  6. Dupa ce se raceste putin si se poate gusta se verifica daca este suficient de gros, daca nu este suficient de gros se mai poate da un clocot si pune din nou la racit.
  7. Trebuie sa retineti ca daca are prea mult zahar si este fiert prea tare se ingroasa si se zahariseste iar daca este prea subtiere poate fermenta.
  8. Dupa ce se raceste se toarna in sticle sau borcanele curate si se pastreaza la rece in frigider sau camara. Daca l-ati facut mai gros nu asteptati sa se raceasta pentru a-l turna in sticle pentru ca o sa fie mai greu, turnati-l pana este inca putin caldut.

Mai jos vedeti tot procesul tehnologic de realizare a siropului de papadie in imagini:

Se alege un camp frumos de papadie insorita

Se alege un camp frumos de papadie insorita

Se culege floarea de papadie

Se culege floarea de papadie

Culegi un bol de flori de papadie

Culegi un bol de flori de papadie

Torni apa peste florile de papadie

Torni apa peste florile de papadie

Pui florile cu apa la foc potrivit

Pui florile cu apa la foc potrivit

Se lasa florile la macerat

Se lasa florile la macerat

Flori de papadie macerate

Flori de papadie macerate

Se scurg de apa florile macerate

Se scurg de apa florile macerate

Se storc bine de apa florile macerate

Se storc bine de apa florile macerate

Strecuri primul suc prin tifon

Strecuri primul suc prin tifon

Adaugi zahar si pui siropul la fiert

Adaugi zahar si pui siropul la fiert

Storci o lamaie in timp ce fierbe

Storci o lamaie in timp ce fierbe

Compozitia fierbe pana se ingroasa

Compozitia fierbe pana se ingroasa

Se toarna in sticle siropul cald

Se toarna in sticle siropul cald

Siropul din flori de papadie este gata

Siropul din flori de papadie este gata

Leave a Reply