Dezvoltam programe de analiza financiara si promovam produse de calitate prin marketing afiliat. Viziteaza-ne zilnic!

Cum poti avea o vacanta reusita alaturi de copii

Cine are copii stie ca dorintele lor nu coincid, mai deloc, cu cele ale parintilor, nici acasa si nici in vacanta. Copii vor si TREBUIE sa se joace iar parintii vor si TREBUIE sa se relaxeze. Iata cateva lucruri simple cu care puteti tine copii langa voi in concediu fara a le strica vacanta si pofta de joaca si prin care va puteti RELAXA.

1) Planificati din timp concediul si consultati-va in familie. Alegeti o destinatie in care exista multe locuri de joaca pentru copii. Nu mergeti doar in locuri in care adulti se distreaza. Propuneti mai multe destinatii si consultati site-urile specializate si blogurile de calatorii. Le puteti arata si copiilor imagini din locurile in care doriti sa va petreceti concediul. Daca copii sunt mici este bine sa faceti compromisuri.

2) Fragmentati concediul in 2-3 parti. In loc sa stati doua saptamani in acelasi loc petreceti cate 2-3 zile in locuri diferite. In acest fel copii nu se plictisesc de acelasi loc sau peisaj. Petrecerea concediului in mai multe locuri este foarte benefica, mai ales, daca aveti copii mici cu care nu ati mai fost plecati si nu stiti cum reactioneaza si se acomodeaza. Sa-l auzi toata ziua ca plange ori sa stai cu el bolnav o saptamana, cat tine biletul de concetiu, este un chin pentru toata familia si vacanta devine un dezastru.

3) Calatoriti cu mijloace de transport diferite. Concediul nu trebuie facut doar cu masina sau cu avionul. Mai exista si trenul. Sunt copii care nu stiu cum arata un tren pe interior, nu au avut ocazia sa calatoreasca cu el. O calatorie de 100 km nu este lunga si nici obositoare, ba chiar interesanta daca zona este de munte.

4) Luati un aparat foto si faceti poze la tot pasul. Chiar daca telefoanele mobile si tabletele fac poze cu rezolutie buna, fotografia de calitate se obtine cu un aparat foto bun. Cu 1.100 lei puteti cumpara un aparat foto ce fotografiaza mai bine decat un smartphone de 2.200 lei. Retineti ca atunci cand faceti o poza subiectul trebuie sa se afle in lumina nu in umbra.

5) Filmati cat mai mult si realizati un film de vacanta. Nu trebuie sa fiti profesionist ca sa faceti un film si nici sa aveti o camera video. Exista suficiente aparate foto ieftine, telefoane mobile si tablete care filmeaza la calitate HD. Cand filmati incercati sa controlati tremurul mainii iar filmele scurte, de 2-3 minute, nu plictisesc.

6) Nu interziceti vorbitul la telefon cu prietenii, privitul la televizor si statul pe tableta. Doar limitati durata lor prin indreptarea atentiei spre un peisaj, joc distractiv ori alta activitate, Chiar daca sunteti in concediu nu trebuie rupta legatura cu prietenii, rudele si stirile zilei. Schimbarile bruste si interzicerea acestor activitati pentru copii vor atrage un sentiment negativ si vor impune rezistenta la schimbare. Ca sa nu mai vorbim de plictiseala din masina…

7) Utilizati un intreg arsenal de jocuri educative si distractive. Aduceti distractia in mijlocul de transport, in camera de hotel, pe plaja sau pe pajiste! Antrenati familia in joc dezvoltand imaginatia, gandirea strategica si spiritul de echipa. Sunt lucruri de care fiecare are nevoie. Exista puzzle-uri cu diferite grade de dificultate si imagini deosebite ce le vor capta copiilor intreaga atentie. O multitudine de jocuri si jucarii pentru diferite varste se pot lua in concediu deoarece nu sunt greu de transportat. Trebuie doar sa reusiti sa mobilizezi toata familia si sa o antrenati in joc.

8) Nu uitati sa le luati haine suficiente si, mai ales, pe cele preferate. Faceti bagajul din timp, fiti prevazatori si anticipati schimbarile climatice. Urmariti prognoza meteo si luati haine adecvate fiecarui anotimp si zona geografica. Pe langa aceste sfaturi generale trebuie sa tineti cont si de preferintele copiilor. Cel mai bine este sa-i intrebati inainte de plecare cu ce vor sa se imbrace in fiecare locatie in care ajungeti. Sa te duci la munte si in discoteca in slapi ori la mare cu pantaloni lungi nu este, tocmai, indicat.

9) Verificati starea tehnica a masinii si a altor dispozitive. Sa ramai in pana de motor, de benzina ori chiar cu telefonul descarcat este cel mai neplacut lucru, mai ales daca zona nu este circulata intens. Nu va bazati pe telefon in zonele montane ori in localitatile izolate. Daca mergeti cu masina in concediu faceti o inspectie tehnica, mai ales daca destinatia este externa. O roata de rezerva, un cric, trusa de prim ajutor, o lanterna sau un radio portabil va fi de ajutor.

10) Asigurarile auto si asigurarile medicale de calatorie sunt obligatorii in strainatate. In orice calatorie pot apare probleme atat la masina cat si la sanatate. Din acest motiv este bine sa te protejezi facand o asigurare auto si o asigurare medicala de calatorie. Si nu uita de rovinieta!

11) Nu uitati de tratamente. Tatamentele nu trebuie intrerupte pe perioada concediului. O trusa sanitara este buna, mai ales, pe varful muntelui.

Cum poti avea o vacanta reusita alaturi de copii

Cum poti avea o vacanta reusita alaturi de copii

2 comments on “Cum poti avea o vacanta reusita alaturi de copii

  1. […] un scaun care se inclina. Chiar daca nu ajunge copilul sa doarma in scaun, ii creati un confort sporit in timpul calatoriei cu masina. In functie de marca, diferenta minima intre un scaun care se poate inclina si unul care nu se […]

  2. […] Ai reduceri de pana la 1000 de lei la aparatele foto Olympus PEN. Oferind amintirilor importanta pe care o merita, aparatele foto Olympus PEN combina inregistrarea video si foto de calitate cu simplitatea si usurinta in utilizare. Sunt ideale pentru luat in vacanta alaturi de copii! […]

Leave a Reply