Dezvoltam programe de analiza financiara si promovam produse de calitate prin marketing afiliat. Viziteaza-ne zilnic!

Cu ce sa te incalzesti pana pornesc centralele de bloc?

Anotimpul rece deja se simte si in locuinta, iar centralele inca nu au pornit. Ce te faci ca sa nu ingheti de frig si sa nu te racesti? Folosesti o aeroterma sau un calorifer electric, o perna si o saltea electrica ori faci sport. Ultima varianta nu este viabila dar primele da. Ne-am gandit sa va prezentam cateva aparate de incalzit foarte utile in sezonul rece, pentru a putea lua o decizie mai bine fundamentata.

Radiatoare electrice

Radiatoarele electrice pornesc cam de la 80 lei si pot ajunge la 1.000 lei. O sa gasiti radiatoare cu un numar de elementi de la 3 la 13 si cu putere de la 500W la 3000W. Majoritatea au protectie la suprasarcina, termostat si protectie la inghet. Cele mai utile sunt cele cu mai multe dtari, inclusiv roti pentru transport. Verificati daca fluxul de aer este reglabil ori daca este impins in sus. Unele au posibilitatea sa opriti cativa elementi. Agentul care se incalzeste este ulei la majoritatea modelelor. Mai exista unele modele care sunt mixte, au elementi si lampa cu halogen. Radiatoarele mixte, cu elementi si halogen, degaja caldura in sus si in lateral. Noi credem ca sunt avantajoase, deoarece rezistenta de halogen incalzeste mai repede o camera, dupa care puteti o puteti opri si trece doar pe elementi. Dezavantajul radiatoarelor cu halogen este ca prezinta un pericol mai mare pentru copii, chiar daca au grilaj de protectie. Elementii radiatorului raman calzi mult timp dupa ce rezistenta electrica a fost oprita, camera racindu-se mai lent.

Marci care realizeaza radiatoare electrice: Delonghi, Serreno, Singer, Univision, Vortex, Zass

Radiator electric DeLonghi Dragon 4 TRD4 0820E

Radiator electric DeLonghi Dragon 4 TRD4 0820E

Aeroterme electrice

Aeroterme electrice au preturi cuprinse intre 50 lei si 900 lei. In general, aerotermele au putere de 2.000 W iar caldura este degajata printr-un ventilator. Cat timp ventilatorul se invarte temperatura sta constanta, dupa oprire se raceste imediat in camera. Din aceasta cauza au un mare dezavantaj fata de radiatoare. In plus, va pot crea probleme de sanatate prin curentii de aer pe care ii degaja. Din acest motiv este indicat sa nu stati aproape de ele, mai ales cu capul. Pentru a indeparta acest risc este indicat sa le folositi la turatie maxima pentru foarte putin timp, dupa care sa le setati pe turatie minima. Vor face si zgomot mai redus daca functioneaza ma incet. Un avantaj al aerotermelor, fata de radiatoare este ca pot degaja aer rece, deci se pot folosi si vara, ca un aparat de aer conditionat. Parerea noastra este ca o aeroterma ar trebui sa primeze in fata unui radiator doar daca timpul de folosire nu depaseste 60 minute, din care 30 de minute folosite la putere maxima.

Marci care realizeaza aeroterme electrice: Taurus, Delonghi, LDK, Zass, Univision, Singer

Aeroterma DeLonghi Steel Elite HVS 3031

Aeroterma DeLonghi Steel Elite HVS 3031

Saltele electrice

Saltelele electrice sunt foarte convenabile deoarece suprafata pe care trebuie sa o incalzeaza este redusa si din acest motiv functioneaza putin. Spre deosebire de radiatoare si aeroterme, care trebuie sa incalzeazsca o suprafata mai mare cu un consum mai multa energie, saltelele si pernele electrice sunt mai eficiente energetic. Se incalzesc mai repede si consuma mai putin curent. Reversul medaliei este ca functionand doar local, nu pot incalzi intreaga incapere, ci doar patul, perna, ori fotoliul. Dar, in combinatie cu o aeroterma ori cu un radiator electric nu veti ingheta de frig. Saltelele electrice poti fi duble sau simple. O saltea dubla incalzeste tot patul.

Perne electrice

Pernele electrice au forme diferite, unele sunt dreptunghiulare iar altele imita gluga ori braul, putandu-se rula in jurul gatului sau al mijlocului. Majoritatea pernelor beneficiaza de 3 nivele de temperatura, sunt prevazute cu functie de oprire automata dupa 90 de minute, au protectie impotriva supraincalzirii si au functie de incalzire rapida.

Incalzitoare electrice de picioare

Incalzitoarele electrice de picioare sunt foarte eficiente cand stati si priviti la televizor ori cand lucrati la birou. Va incalzesc picioarele si va fac masaj.

Caracteristicile de baza ale incalzitoarelor de picioare: au mai multe trepte de incalzire, oprire automata si majoritatea fac si masaj, functia fiind independenta de cea de incalzire.
De curand au aparut chiar si papuci de casa cu incalzire. Au baterii reincarcabile si pot fi folositi si fara incalzire.

Ce am remarcat la noile saltele, perne electrice si incalzitoare de picioare. Majoritatea sunt lavabile, adica se pot spala in masina de spalat, au protectie impotriva supraincalzirii, mai multe nivele de incalzire (3, 5 sau 6) si oprire automata dupa un anumit interval, de regula 3 ore. Unele modele de perne si saltele electrice au doar husa lavabila iar altele fac, chiar, si masaj. La majoritatea se poate detasa comutatorul pentru a nu incomoda in timpul somnului. Pretul lor este in jur de 250 lei.

Saltele si perne electrice

Saltele si perne electrice

Covoare electrice / Uscatoare de pantofi

Uscarea rapida a cizmelor sau a ghetelor intareste pielea si materialele din care sunt facuti, care devin fragile si faramicioase. O alternativa mai buna este uscatorul de pantofi sau covorasul electric. Datorită emanarii moderate de caldura se asigura o absorbtie lenta a umiditatii din pantofi. O alta intrebuintare a covoarelor electrice este incalzirea picioarelor la birou, sau in alt loc unde nu puteti sa va descaltati. Se pot intrebuinta si pentru confortul animalele de companie. Temperatura pe care aceste covoare o degaja este intre 25 si 60 ºC. In functie de suprafata si de putere, pretul lor variaza intre 140 si 450 lei. De exemplu, covorasul electric Daga AB – 3795 (60x 40cm) costa 350 lei la Cel.ro cand am stris acest articol.

Uscator electric de pantofi

Uscator electric de pantofi

Covor electric

Covor electric

Marci care realizeaza perne, saltele electrice, incalzitoare electrice de picioare si covoare incalzite: Beurer, Daga si Thermolux

Ca sa recapitulam:
– Cautati un radiator cu cat mai multi elementi, cu cat mai multe trepte de reglare, protectie la suprasarcina si inghet.
– Flositi o perna sau o saltea electrica doar in combinatie cu alta sursa de caldura. Nu va bazati doar pe saltea ca o sa inghetati cand frigul este mare!
– Nu lasati in priza radiatorul sau aeroterma daca nu o folositi!
– Feriti-va sa utilizati un radiator cu rezistenta electrica ori lampa cu halogen daca aveti copii. Nici nu va dati seama cand si-au bagat mana la rezistenta ori o jucarie de plastic.

Leave a Reply