Dezvoltam programe de analiza financiara si promovam produse de calitate prin marketing afiliat. Viziteaza-ne zilnic!

Cei trei tenori din bucatarie

Scapa de problemele din bucatarie si gateste repede si sanatos invatand arta culinara de la cei mai renumiti autori ai momentului: Jamie Oliver, Gordon Ramsay si Anthony Bourdain!

Cei trei tenori din bucatarie: Jamie Oliver, Gordon Ramsay si Anthony Bourdain

Cei trei tenori din bucatarie: Jamie Oliver, Gordon Ramsay si Anthony Bourdain

Iata cateva din cartile scrise de cei trei:

Jamie Oliver – Bucatarul se dezbraca de secrete

Jamie, ministrul hranei sanatoase. Oricine poate invata sa gateasca in 24 de ore

Jamie, ministrul hranei sanatoase. Oricine poate invata sa gateasca in 24 de ore

Jamie, ministrul hranei sanatoase. Oricine poate invata sa gateasca in 24 de ore

Carte publicata in 2012 la Curtea Veche
Data aparitiei: Aprilie 2012
Colectia Jamie Oliver
Traducator: Diana Catindatu
Tip coperta: Brosata
Format: 197×237
Numar pagini: 360
ISBN: 978-606-588-289-8

Daca ati crezut ca nu veti invata niciodata cum sa gatiti, atunci credeti-ma, luati aceste retete si imaginile lor pas cu pas si in 24 de ore veti gati mancaruri delicioase. Prepararea hranei bune pornind de la zero este o abilitate simpla si, daca v-o insusiti, economisiti bani, va simtiti bine, iar voi, familia si prietenii vostri veti porni pe calea cea buna spre o viata sanatoasa. Oricine poate invata sa gateasca.

Si odata ce ati capatat indemanare, de ce sa nu va invatati prietenii sa faca si ei la fel. Haideti, invatati o reteta astazi – si transmiteti-o si altora…

„Bine ati venit la ministerul meu, cel al hranei sanatoase

Ideea acestei carti mi-a venit discutand cu toti acei oameni pe care i-am intalnit si care credeau ca nu vor sti niciodata sa-si pregateasca singuri o masa si nici nu vor fi in stare vreodata sa invete sa gateasca. Desigur, acest fel de a gandi este pentru mine ca un steag rosu fluturat in fata unui taur, deoarece eu cred ca sa gatesti acasa este una dintre acele abilitati de baza, fundamentale, pe care orice om de pe pamant trebuie sa le aiba pentru a putea avea grija de propria persoana, de familie si prieteni.

Asa ca am scris cartea aceasta ca sa va ajut (sau sa ajut persoana pentru care ati cumparat cartea) sa invatati sa gatiti cat mai usor si mai iute posibil. Am facut asta alegand o gramada de retete pentru mancaruri care ne plac tuturor, impartasindu-va variantele mele de a le gati cat mai usor, folosind instructiuni clare si fotografii pas cu pas, pentru a va ghida si a va dezvalui o noua lume a hranei minunate. Fie ca sunteti un incepator fara tragere de inima sau un bucatar experimentat care apreciaza simplitatea, dati-ne voie, mie si cartii mele, sa va ajutam sa gatiti niste mese cu adevarat gustoase, care sa placa tuturor.

Haideti sa trecem la treaba!” – Jamie Oliver

Sa gatim cu Jamie. Cum sa devii un bucatar mai bun

Sa gatim cu Jamie. Cum sa devii un bucatar mai bun

Sa gatim cu Jamie. Cum sa devii un bucatar mai bun

Carte publicata in 2007 la Curtea Veche
Colectia Jamie Oliver
Traducator: Andreea-Rosemarie Lutic
Tip coperta: Brosata
Format: 187×245
Numar pagini: 448
ISBN: 978-973-669-433-2

„Nici nu va pot spune cat de mult am visat sa scriu aceasta carte. Este cea mai grozava carte pe care am realizat-o vreodata si m-am straduit sa iasa o lucrare clasica si moderna in acelasi timp, valabila azi si pentru totdeauna. Indiferent daca sunteti student, un cuplu de tineri, un bucatar cu experienta sau un incepator in domeniu, va stau la dispozitie o sumedenie de retete simple si accesibile, cu care ii veti da gata pe membrii familiei si pe oaspeti. Cartea contine si informatii despre echipamentele de care consider ca aveti nevoie in bucataria dvs., sfaturi despre cum sa recunoasteti si sa gatiti diferite tipuri de carne, precum si sugestii privind cumpararea unor produse de cea mai buna calitate. Avand in vedere faptul ca se consuma din ce in ce mai multe alimente gata prelucrate, e trist ca oamenii nu mai au suficienta incredere in ei ca sa gateasca. Acum e momentul sa va afirmati si sa duceti mai departe fantastica dvs. mostenire culinara!

Si stiti ceva? De vreme ce oricum o sa mancati de trei ori pe zi tot restul vietii dumneavoastra, poate n-ar fi rau sa invatati sa gatiti bine si cu placere! Asa ca suflecati-va manecile si lasati-ma sa va ajut.

P.S. Apropo, ar trebui sa va bucurati ca ati cumparat aceasta carte, deoarece fiecare banut rezultat din vanzarea ei va fi investit in a-i instrui si inspira pe tinerii defavorizati din toata lumea sa-si faca o cariera in domeniul culinar prin intermediul fundatiei Fifteen. Va multumesc din partea lor.“ – Jamie Oliver

Gateste in 15 minute cu Jamie

Gateste in 15 minute cu Jamie

Gateste in 15 minute cu Jamie

Carte publicata in 2013 la Curtea Veche
Data aparitiei: Noiembrie 2013
Colectia Jamie Oliver
Tip coperta: Brosata
Format: 200×255
Numar pagini: 288
ISBN: 978-606-588-642-1

„Aceasta carte corespunde intru totul exigentelor pe care le au cititorii mei: mancare foarte rapida, gustoasa, nutritiva, ce se poate savura in fiecare zi a saptamanii.

Elaborarea acestor retete a fost o experienta complet noua pentru mine si, de aceea, m-am asigurat ca toate sunt metodic scrise, ingenioase, atragatoare si amuzante, in acelasi timp continand ingrediente care sa va frapeze cu arome inedite! Probabil ca nu voi mai scrie niciodata o astfel de carte de bucate, dar va asigur ca aceasta va fi temelia pe care se vor dezvolta abilitatile dumneavoastra de a crea surprinzator de repede meniuri exceptionale.

M-am inspirat din arta culinara a intregii lumi, adunand arome pe care le iubim cu totii, inovand jucaus preparatele clasice cu pui, cotlet si paste, aruncand o privire la mancarurile de inspiratie asiatica si la magnificele arome marocane, propunand megasalate – si multe, multe altele. Am incercat, practic, sa cuprind toate tipurile de mancare de care ati putea fi interesati. Iar acestea sunt unele dintre cele mai rapide si mai usoare mese pe care le-am pregatit eu vreodata.

Retetele au fost testate iar si iar, pentru a ma asigura ca aceasta carte va fi un ajutor de nadejde pentru intreaga familie, chiar si atunci cand o veti da mai departe. Cred ca, folosind-o, veti incepe s-o adorati – eu sunt foarte mandru de ea.“ – Jamie Oliver

Gordon Ramsay – Problemele din bucatarie

Meniul perfect

Meniul perfect

Meniul perfect

Carte publicata in 2011 la Litera
Data aparitiei: Noiembrie 2011
Tip coperta: Cartonata
Format: 225×310
Numar pagini: 144
ISBN: 978-606-600-362-9

O colectie fantastica, alcatuita din 52 de meniuri, cate unul pentru fiecare saptamana a anului, pe care le poti combina in fiecare zi, in 140 000 de feluri diferite.

O modalitate de prezentare inteligenta si cu totul inedita, care iti va permite sa alegi si sa potrivesti retetele, astfel incat sa le ai pe toate in fata ochilor in timp ce gatesti.

Cele 156 de retete, gustari, feluri principale si deserturi, insotite de peste 30 de garnituri si fonduri, iti ofera o selectie a celor mai fascinante mancaruri din lumea intreaga.

Din bucataria italiana si cea frantuzeasca pana in cea marocana sau cea mexicana, est-asiatica sau din Orientul Mijlociu, cu arome din fiecare anotimp, cu siguranta vei gasi ceva pe gustul tau! Iar fotografiile iti vor lasa gura apa!

Gordon gateste sanatos

Gordon gateste sanatos

Gordon gateste sanatos

Carte publicata in 2014 la Litera
Data aparitiei: Februarie 2014
Tip coperta: Brosata
Numar pagini: 160
ISBN: 978-606-686-495-4

Secretele lui Gordon Ramsay

Secretele lui Gordon Ramsay

Secretele lui Gordon Ramsay

Carte publicata in 2014 la Litera
Data aparitiei: Februarie 2014
Tip coperta: Cartonata
Numar pagini: 224
ISBN: 978-606-686-494-7

Anthony Michael Bourdain – Fara rezervare

Cu inteligenta si rautate in cantitati egale, Bourdain realizeaza un lucru de neconceput: dezvaluie secrete ale meseriei, pe care atat bucatarii, cat si patronii de restaurante se tem sa le astearna pe hartie.

Crud

Crud - Anthony Bourdain

Crud – Anthony Bourdain

Carte publicata in 2013 la Victoria Books
Data aparitiei: Septembrie 2013
Traducator: Mihai Pascu
Tip coperta: Brosata
Format: 130×200
Numar pagini: 328
ISBN: 978-973-1931-53-9

Cred insa ca deprinderile culinare de baza sunt o virtute, ca abilitatea de a te hrani cu pricepere atat pe tine, cat si pe altii ar trebui predata tuturor tinerilor drept o competenta fundamentala, ca ar trebui sa devina la fel de esentiala in procesul de maturizare ca atunci cand te stergi singur la fund, traversezi fara nici un ajutor strada sau cand ajungi sa inspiri suficienta incredere incat sa ti se dea bani cu imprumut.

„Un minimum de cunostinte despre cum se manuieste un cutit ar trebui sa fie obligatoriu. Fara el nu suntem buni de nimic, suntem niste naufragiati cu o cutie de conserve alaturi – dar niciun deschizator. Totul incepe cu deprinderea modului in care se foloseste un obiect ascutit, suficient de familiar ca sa ducem treaba la bun sfarsit fara sa ne ranim. Asadar, vorbim despre elementele de baza ale manuirii, ascutirii si pastrarii cutitelor, precum si despre acelea ale taiatului, tocatului si feliatului rudimentar, dar eficient. Nimic prea serios. Doar suficienta indemanare in folosirea cutitului, cat sa te poti masura cu orice bunica din Sicilia.“ – Anthony Bourdain

Kitchen Confidential. Aventuri din intimitatea restaurantelor

Kitchen Confidential. Aventuri din intimitatea restaurantelor - Anthony Bourdain

Kitchen Confidential. Aventuri din intimitatea restaurantelor – Anthony Bourdain

Carte publicata in 2012 la Victoria Books
Data aparitiei: August 2012
Traducator: Laura Karsch
Tip coperta: Brosata
Format: 130×200
Numar pagini: 344
ISBN: 978-606-8360-06-5

Necrutator fata de apetitul orisicui, Anthony Bourdain ne descrie cu subiect si predicat ceea ce se intampla in spatele usilor de la bucatarie. Atitudinea nemiloasa, caracteristica lui Anthony, se regaseste si in aceasta carte delicios de haioasa si socant de incantatoare, una care ii va fascina atat pe gurmanzi, cat si pe cei insensibili la arta culinara. De la prima stridie gatita in Gironde, Franta, pana la umila pozitie de spalator de vase intr-un restaurant din Provincetown (unde asista pentru prima oara la adevaratele placeri ale unui bucatar sef); de la bucataria restaurantului Rainbow Room din Rockefeller Center pana la traficantii de droguri din East Village, de la Tokio la Paris si inapoi la New York, povestile culinare ale lui Bourdain sunt pline de pasiune si imprevizibil. Kitchen Confidential va va face sa saliva si de pofta si sa rade tinandu-va cu mainile de burta.

Inainte sa pregatesti o masa festiva la tine acasa ori sa deschizi un restaurant invata gastronomia de la cei mai buni: Jamie Oliver, Gordon Ramsay si Anthony Michael Bourdain!

Leave a Reply