Dezvoltam programe de analiza financiara si promovam produse de calitate prin marketing afiliat. Viziteaza-ne zilnic!

Cata lume isi mai permite mobila din lemn masiv?

Prin anii ’80 si dupa ’90 povestile despre cat de bine este in Germania sau in alte tari occidentale se auzeau zilnic pe strazile noastre. In Germania mancarea era ieftina, masina puteai s-o schimbi in fiecare an si tot la 5 ani nemtu’ schimba mobila. Si tot asa…

Dar, cati nemti isi permiteau luxul sa-si cumpere masina noua in fiecare an si mobila din lemn masiv, asta era o necunoscuta. Noi cei care aveam prieteni, rude si vecini plecati definitiv in Germania credeam ca toti pot face asta. Nu stiam ca mobila era facuta din rumegus presat iar masina pe care o puteai cumpara in fiecare an era una de 10 ani vechime. Dar nu despre masini este vorba aici ci despre mobila. Intamplator am intrat pe un site unde am vazut un dormitor cu peste 25 mii lei. Pret de Dacie noua, ca sa comparam cu masinile. Este un set dormitor “Keros” construit din lemn masiv de stejar 100%, probabil taiat legal. Se precizeaza ca elemente de imbinare si feronerie sunt de cea mai bună calitate si ca este construit cu o atentie deosebita, desăvârșit în fiecare detaliu. Mai mult, respecta toate standardele de calitate ale UE. Super! Deci, ar trebui sa te tina o viata intreaga.
Setul este format din pat (se poate opta pentru doua dimensiuni diferite), comoda, 2 noptiere, cabinet si dulap. Se monteaza acasa iar patul nu conţine suport pentru saltea si somiera, deci vine numai o rama in care mai trebuie sa introduci o alta rama plus salteaua. In plus, datorită procedeului complex de realizare acest pat se livrează in termen de 4-6 saptamani.

Iata si dimensiunile pieselor de mobilier:
Pat pentru saltea de 200 x 160 cm : lungime 219,5 cm, laţime 180 cm, inălţime capătăi: 98 cm.
Pat pentru saltea de 200 x 180 cm : lungime 219,5 cm, laţime 200 cm, inălţime capătăi: 98 cm.
Comoda, dimensiuni: lungime 1600 mm, înalţime 985 mm, adancime 451 mm.
2 noptiere, dimensiuni: lungime 700 mm, înalţime 450 mm, adancime 448 mm.
Cabinet, dimensiuni : lungime 800 mm, înalţime 1177 mm, adancime 451 mm.
Dulap, dimensiuni: lungime 2581 mm, înalţime 2201 mm, adancime 627 mm.

Haideti sa facem un calcul economic, ignorand partea ecologica, ce ar trebui sa ne faca sa reciclam si sa utilizam doar produse reciclabile ori realizate din componente reciclate. Sa presupunem ca te tine 50 de ani, il cumperi pe la 30 de ani si il ai cam toata viata. Daca ai remobila dormitorul de 5 ori, tot la 10 ani, cu mobila din prefabricate sau orice altceva care sa nu treaca de 2.500 lei ai avea mobila la moda toata viata. Ori 2.500 lei reprezinta un pret cam de lux pentru un dormitor in ziua de azi. Dormitor care are balamale la fel ca unul cu 1.500 lei.
Acum intrebarea din titlu trebuie reformulata: se merita sa stai toata viata cu aceeasi mobila in casa? Nu-i mai sanatos daca o schimbi la 10-15 ani cu alta noua?
Voi ce parere aveti?
A, era sa uit. Iata link-ul spre magazinul unde puteti sa va cumparati mobila dorita: Set Dormitor Keros.

Set Dormitor Keros

Set Dormitor Keros

Ceasuri si decoratinuni casa

Ceasuri si decoratinuni casa

Leave a Reply