Dezvoltam programe de analiza financiara si promovam produse de calitate prin marketing afiliat. Viziteaza-ne zilnic!

Cartile marilor idei pun intrebari si ofera raspunsuri

“Decât sa fi un sac de carte şi o mână de minte, mai bine o mână de carte şi un sac de minte” Dar, fi atent! Citeste doar cartile care conteaza!

Editura Nemira ofera sute de carti importante la reducere. Invatati, Invatati si iar Invatati!

Mulţi cititori preferă să citească seria întreaga a unui autor înainte de a da un verdict: îi place sau nu îi place. O variantă corectă pe care o respectăm şi o încurajăm. Editura Nemira oferă cititorilor resursele de care au nevoie pentru a lua o decizie şi propune o Reducere de 35% la seriile de autor Nemira. Dan Simmons, Frank Herbert, Philip K. Dick, Sir Arthur C. Clarke, John Dos Passos, Rodica Ojog-Brasoveanu şi mulţi alţi autori ale căror titluri se regăsesc la Editura Nemira aşteaptă sa fie citite.

35% Reducere la colectia Serii de autor Nemira

35% Reducere la colectia Serii de autor Nemira

Ai intrebari si vrei raspunsuri?
Răspunsul le găsiţi în cărţile marilor idei cuprinse în cinci colecţii speciale: Babel, Byzantivm, Cuaternar, Istoria… şi Porta Magica. Toate titlurile acestor colecţii au o Reducere de 40%.

Mari idei, dar ce fel? Este simplu! Mari idei din istorie, din cultura şi arta bizantină. Mari idei din literatura esoterică şi din ficțiunea literară ce cultivă plăcerea lecturii avizate. Ideile cărţilor care neliniștesc şi pun întrebări.

40% Reducere la colectia Cartile marilor idei

40% Reducere la colectia Cartile marilor idei

Promotie la Litera: Cronica Ilustrată a Omenirii SET de 16 VOLUME Ediţia a II-a
Cronica ilustrată a omenirii este o abordare modernă, dinamică şi interdisciplinară a istoriei umanităţii. Peste 5 500 de pagini în 16 volume, cu informaţii generale, dar şi cu detalii semnificative, susţinute vizual de peste 8 000 de imagini color, structurează o viziune complexă şi fascinantă a lumii noastre de-a lungul mileniilor.

Coperta: Cartonată
Dimensiuni: 220 x 410
ISBN: 4840004012397

Promotie Cronica ilustrată a omenirii

Promotie Cronica ilustrată a omenirii

Cuprins:

 1. Începuturile omului şi culturile timpurii (7 mil.ani – 1000 î.Hr.)
 2. Grecia şi Antichitatea clasică (1000 – 323 î.Hr.)
 3. Roma şi elenismul (323 – 27 î.Hr.)
 4. Apogeul şi criza Imperiului Roman (27 î.Hr. – 313 d.Hr.)
 5. Antichitatea târzie, Imperiul Carolingian, Evul Mediu timpuriu (313 – 1204)
 6. Din Evul Mediu în epoca modernă (1204 – 1648)
 7. Absolutism, Iluminism şi Revoluţie (1648 – 1793)
 8. Noua ordine în Europa şi Restauraţia (1793 – 849)
 9. Revoluţia industrială şi spiritul naţional (1849 – 1871)
 10. Perioada imperialismelor (1871 – 1914)
 11. Primul Război Mondial şi urmările lui (1914 – 1933)
 12. Naţional-socialismul şi al Doilea Război Mondial (1933 – 1945)
 13. Împărţirea lumii postbelice (1945 – 1961)
 14. De la Războiul Rece la coexistenţă (1961 – 1973)
 15. Sfârşitul conflictului Est-Vest (1973 – 1989)
 16. Noua ordine mondială (1989 – prezent)

Promotie cartea: Poarta cunoasterii – 4000 intrebari si raspunsuri de cultura generala de Matthias Edbauer

Promotie Poarta cunoasterii - 4000 intrebari si raspunsuri de cultura generala

Poarta cunoasterii – 4000 intrebari si raspunsuri de cultura generala

Editura: NICULESCU (2005)
ISBN: 978-973-748-183-2
Oraş: Bucuresti
Limba: Romana
Traducător: Walter Radu Fotescu
Încadrare: Hobby, timp liber
Număr de pagini: 448

Pe “Poarta cunoasterii” nu se pot lauda ca au trecut decat aceia care au agonisit de-a lungul timpului, din cartile de scoala si din alte lecturi serioase, unele care, eventual, le-au stat alaturi in meseria pe care o practica, cunostinte temeinice din cele mai importante domenii ale cunoasterii umane, de la geneza si inceputurile Universului, pana la tehnologiile informatice moderne; de la istoria religiilor, pana la titlurile, regizorii si actorii unor pelicule-reper in istoria cinematografiei; de la clasificarea regnulului animal pana la descrierea organismului uman; de la arta, muzica si literatura, pana la sport si divertisment.

Lucrare practica de informare, parcurgand in peste 4 000 de intrebari si raspunsuri zece milenii de istorie a cunoasterii, cartea germanului Matthias Edbauer (coautor, alaturi de Hartmut Dick, al altei lucrari de gen, “Cultura generala. Enciclopedie ilustrata”), volumul permite accesul pe aceeasi “poarta a cunoasterii”, indiferent de varsta, tuturor celor dornici sa-si verifice acumularile si sa-si largeasca bagajul de cunostinte de cultura generala, jalonand o adevarata calatorie printre cele mai importante momente si evenimente din istoria omenirii. Pentru a spori suspansul, urmarind mentinerea unei atentii distributive si a unui spirit treaz, intrebarile se succed aleatoriu, fara a fi grupate pe domenii, beneficiind de asa-numitele “raspunsuri multiple” (4 variante), iar pentru varianta corecta de succinte explicatii punctuale, precise si comprehensibile. Pentru facilitarea cautarilor punctuale, volumul beneficiaza in sectiunea lui finala de un indice.

Promotie: O lume ieșită din minți – Revoluția creativă a educației de KEN ROBINSON

Editia I 2011
Traducator: Doina-Mihaela Brăgaru
14,5 x 20,5 cm
376 pagini
Pret: 55,00 lei
ISBN: 978-973-1931-73-9

Trăim un paradox. Majoritatea copiilor se consideră a fi foarte creativi, majoritatea adulților, nu. Ce se schimbă pe măsură ce creştem? Organizații de pretutindeni concurează într-o lume care se schimbă mai repede ca niciodată. Liderii acestora spun că au nevoie de oameni care să gândească creativ, care să fie flexibili și care să se adapteze repede. Și foarte adesea spun că nu găsesc astfel de oameni.

Sir Ken Robinson: Do schools kill creativity?
Sir Ken Robinson: Do schools kill creativity?

De ce? În acest volum provocator şi plin de inspiraţie, Ken Robinson îşi pune trei întrebări vitale:

 1. De ce este atât de importantă promovarea creativității? Oameni de afaceri, politicieni și educatori subliniază importanța vitală a promovării creativității și inovației. De ce este atât de important acest aspect?
 2. Care este problema? De ce trebuie ajutați oamenii să devină creativi? Copiii sunt plini de idei. Ce se întâmplă cu noi pe măsură ce înaintăm în vârstă, de ajungem să credem că nu suntem creativi?
 3. Ce presupune acest lucru? Ce este creativitatea? Oricine poate să fie creativ sau doar câţiva aleși? Poate fi dezvoltată creativitatea, și dacă da, cum?
Promotie O lume ieșită din minți - Revoluția creativă a educației - KEN ROBINSON

Promotie O lume ieșită din minți – Revoluția creativă a educației – KEN ROBINSON

În această ediţie revăzută şi actualizată, Ken Robinson ne oferă o abordare inovatoare pentru a înţelege conceptul de creativitate în educaţie şi în afaceri. Sir Ken susţine că aceste probleme cu care se confruntă oamenii şi organizaţiile de pretutindeni sunt generate de şcolile şi universităţile pe care le-am urmat şi majoritatea oamenilor părăsesc sistemul de educaţie fără să aibă nicio idee legată de adevăratul lor potenţial creativ. O lume ieşită din minţi este un manifest pentru abordări radical diferite în ceea ce priveşte leadershipul, sistemul de învăţământ şi pregătirea profesională cu scopul de a ne ajuta să facem faţă extraordinarelor provocări pe care le aduce cu sine secolul XXI. Dacă a existat vreodată un moment în care creativitatea să fie necesară pentru supraviețuirea și dezvoltarea oricărei organizații, atunci acesta este chiar acum. Cartea de faţă, mai mult decât oricare alta pe care o cunosc, oferă perspective unice asupra modului în care liderii pot iniţia și susține demersuri creative.
Warren Bennis, profesor de business, University of Southern California Cea mai bună analiză pe care am întâlnit-o pe problema disjuncției între tipurile de inteligență pe care le apreciem în mod tradițional în școli și tipurile de creativitate de care avem nevoie astăzi în organizațiile și în societatea noastră. Howard Gardner, profesor de ştiinţe cognitive și educaţionale, Harvard Graduate School of Education O carte cu adevărat remarcabilă. Te face să te întrebi de ce, oare, susținem un sistem de educație îngust, total inadecvat pentru secolul XXI şi profund distrugător al potențialului uman, atâta timp cât ființele umane au o atât de mare capacitate creativă latentă de oferit. O analiză strălucită. Wally Olins, fondator Wolff-Olins.

Sir Ken Robinson este un reputat lider internațional în domeniul dezvoltării creativității, inovației și a resurselor umane. A colaborat cu guverne din Europa, Asia și Statele Unite, cu multe dintre companiile listate în top Fortune 500 și cu organizații culturale din întreaga lume. În anul 1998 a condus o comisie națională pe probleme privind educația, creativitatea și economia, de pe lângă Guvernul Marii Britanii. Raportul rezultat, „All Our Future: Creativity, Culture and Education” (cunoscut şi sub numele de Raportul Robinson), a fost publicat în anul 1999, bucurându-se de o primire elogioasă.

Tot ce trebuie sa stie parintii. 90 de intrebari si raspunsuri de Francois Dumesnil

Tot ce trebuie sa stie parintii. 90 de intrebari si raspunsuri

Tot ce trebuie sa stie parintii. 90 de intrebari si raspunsuri

In fiecare zi, parintii se confrunta cu intrebari la care nu pot raspunde bazandu-se doar pe instinct sau pe experienta proprie. Intrebari pentru parinti:

 • Poate un copil sa aiba secrete?
 • E bine sa-i „barfim” prietenii?
 • Cum sa-l incurajam sa obtina performante scolare?
 • Cum sa-l criticam fara sa-i distrugem increderea in sine?
 • Cum putem contracara efectul negativ pe care unele emisiuni TV il au asupra celor mici?

Cartea ofera raspunsuri la cele mai frecvente intrebari ale parintilor si sfaturi practice care va ajuta sa gasiti solutiile optime in problemele dificile legate de educatia copiilor si adolescentilor.

Marile întrebări din ştiinţǎ şi religie de Keith Ward

Marile întrebări din ştiinţǎ şi religie Keith WardColecție: Ştiinţă, Spiritualitate, Societate
Titlu original: The Big Questions in Science and Religion
Traducător: Dina Litzica
Copertă: Griffon and Swans
Anul apariției: 2011
Număr pagini: 376
Format: 13 × 20 cm
ISBN: 978-606-588-171-6

Colecţia transdisciplinară „Ştiinţă, Societate, Spiritualitate“ se adresează unui public larg, interesat de interacţiunea dintre ştiinţă, artă, literatură, spiritualitate, religie şi societate în secolul XXI.

Credinţele religioase pot supravieţui în era ştiinţifică? Sunt ele în mod flagrant depăşite? Sau persistă în ele un miez fundamental, chiar dacă maniera în care sunt exprimate va trebui să se adapteze noului context ştiinţific?

Iată câteva dintre chestiunile de bază ale dialogului dintre ştiinţă şi religie. În cartea de faţă, Keith Ward, un fost ateu devenit preot anglican, propune o serie de viziuni incitante asupra controverselor ivite între diversele concepţii religioase şi noile cunoştinţe ştiinţifice. El identifică zece întrebări esenţiale despre natura universului şi viaţa omului, cum ar fi:

 1. Are universul vreun scop?
 2. Legile naturii exclud miracolele?
 3. Poate ştiinţa să ofere o explicaţie completă, exclusiv naturală, pentru credinţele morale şi religioase?
 4. Din cauza ştiinţei a devenit depăşită credinţa în Dumnezeu?
 5. Există argumente ştiinţifice solide în favoarea existenţei lui Dumnezeu?

Autorul trece în revistă concepţii provenite din budism, confucianism, taoism, islamism, hinduism, iudaism şi creştinism, pe care le pune în balanţă cu speculaţiile unor cosmologi, matematicieni, fizicieni şi filosofi. Scriind cu entuziasm, pasiune şi claritate, Keith Ward reuşeşte să redea profunzimea, dificultatea, importanţa şi atractivitatea marilor întrebări intelectuale şi existenţiale din era ştiinţifică modernă, oferind unei palete ample de cititori o informaţie lipsită de prejudecăţi fie religioase, fie ştiinţifice.

Keith Ward (n. 1938) este preot anglican, membru corespondent al Academiei Britanice şi membru în Consiliul Institutului Regal de Filosofie din Marea Britanie. După cum însuşi afirmă, a fost profesor universitar practic toată viaţa, predând filozofie, teologie şi studii religioase la diferite universităţi. Deţine mai multe grade academice la Universitatea din Ţara Galilor şi la universităţile Oxford şi Cambridge. Este autorul a douăzeci şi cinci de cărţi de filozofie, religie şi teologie creştină, cea mai importantă operă a sa fiind Teologia comparată, în 5 volume apărute între 1994 şi 2008.

Leave a Reply