Dezvoltam programe de analiza financiara si promovam produse de calitate prin marketing afiliat. Viziteaza-ne zilnic!

Carti pe care o femeie tanara ar trebui sa le citeasca

Iata o umila lista de carti pe care orice femeie ar trebui sa le citeasca pana la frumoasa varsta de 30 de ani.

Cartile prezentate sunt in aceasta perioada la promotie si merita cumparate chiar daca nu aveti acum timp pentru ele.

Sa nu ma parasesti - Kazuo Ishiguro

Sa nu ma parasesti – Kazuo Ishiguro

Sa nu ma parasestiKazuo Ishiguro
Tragic, emotionant, tensionat si cu un final surprinzator, Sa nu ma parasesti este unul dintre cele mai bune romane al lui Ishiguro, nominalizat la Booker Prize, National Book Critic Circle Award si Arthur C. Clarke Award si inclus pe lista celor mai bune carti ale anului in The New York Times, Publishers Weekly si in numeroase alte reviste prestigioase.

Katie H. este educatoare. Slujba ei este aceea de a-i ajuta pe „copiii-clone“ sa creada ca, in institutia de la Hailsham, intre vizionarile de scene erotice din filme si joaca, intre colectiile de reviste sau carti si iazul cu rate, ei vor uita adevaratul si unicul motiv al existentei lor, acela de a dona organe. In scurta lor viata, care se intinde pret de un numar limitat de „donatii“, ei asteapta plini de speranta ziua cand vor avea parte de libertatea din spatele gardului de sirma ghimpata si cand vor inceta sa mai fie simple some, corpuri cultivate pentru piese de schimb.

Carte publicata in 2011 la Polirom
Data aparitiei: Iunie 2011
Colectia Top 10+
Tip coperta: Brosata
Format: 106×180
Numar pagini: 324
ISBN: 978-973-46-2020-3

Clopotul de sticla - Sylvia Plath

Clopotul de sticla – Sylvia Plath

Clopotul de sticlaSylvia Plath
Un roman ce a reprezentat pentru tinerii anilor ’70 ceea ce era De veghe in lanul de secara pentru tinerii zbuciumatilor ani ’50.
„Clopotul de sticla, unicul roman al marii poete Sylvia Plath, a devenit pentru tinerii din anii ’70 ceea ce era De veghe in lanul de secara pentru tinerii din anii ’50, cartea arhetipala care oglindeste propria lor experienta, indiferent cat de distorsionata e imaginea reflectata in oglinda.“ – Marjorie G. Perloff

„Clopotul de sticla prezinta un eveniment crucial al maturitatii eroinei incercarea de a se sinucide si salvarea ei accidentala , dezvaluind motivele acestei tentative de a se autoanihila: moartea tatalui ei.“ – Ted Hughes

Carte publicata in 2012 la Polirom
Data aparitiei: August 2012
Colectia Top 10+
Traducator: Alexandra Coliban
Tip coperta: Brosata
Format: 106×180
Numar pagini: 264
ISBN: 978-973-46-2795-0

Valul pictat - W Somerset Maugham

Valul pictat – W. Somerset Maugham

Valul pictatW. Somerset Maugham
Frumoasa Kitty Fane este surprinsa cu alt barbat de sotul ei, un renumit medic bacteriolog pe care-l insoteste in China coloniala. Acesta o va lua cu el intr-o zona devastata de holera, unde medicul incearca sa combata efectele teribilei maladii. O calatorie in timpul careia tanara femeie se va confrunta cu aspecte ale vietii ce-i fusesera total necunoscute pana atunci, ajungand astfel sa se descopere pe sine insasi, dar si pe cel ce-i este tovaras de viata.
Romanul a fost transpus cinematografic in 1934, Greta Garbo intruchipand‑o pe Kitty Fane. Noua ecranizare, din 2006, ii are in rolurile principale pe Naomi Watts si Edward Norton.

Carte publicata in 2011 la Polirom
Data aparitiei: August 2011
Colectia Top 10+
Traducator: Andrei Bantas
Tip coperta: Brosata
Format: 106×180
Numar pagini: 228
ISBN: 978-973-46-1983-2

Lolita - Vladimir Nabokov

Lolita – Vladimir Nabokov

LolitaVladimir Nabokov
Din cauza subiectului sau extrem de socant, pasiunea morbida a unui barbat matur pentru o fetita de doispre­zece ani, romanul Lolita a fost respins de editori, fiind publicat in Statele Unite abia dupa aparitia sa in Franta. Construita pe schema mitologica a povestirilor cu fauni si nimfe, Lolita este insa, inainte de toate, un poem de dragoste inchinat limbii engleze si posibilitatilor sale expresive.

Poveste a iubirii obsesive si blestemate a lui Humbert Humbert pentru nimfeta Dolores Haze, capodopera lui Vladimir Nabokov a fost, pe rand, carte interzisa, roman scandalos, obiect de cult, pentru a deveni apoi un roman clasic al secolului XX.

Cartea a stat la baza a doua celebre ecranizari, prima in regia lui Stanley Kubrick, cu James Mason in rolul principal, a doua sub bagheta regizorala a lui Adrian Lyne, cu Jeremy Irons in rolul lui Humbert Humbert.

Carte publicata in 2011 la Polirom
Data aparitiei: Februarie 2011
Colectia Top 10+
Traducator: Horia Florian Popescu
Tip coperta: Brosata
Format: 106×180
Numar pagini: 324
ISBN: 978-973-46-1900-9

Portretul lui Dorian Gray - Oscar Wilde

Portretul lui Dorian Gray – Oscar Wilde

Portretul lui Dorian GrayOscar Wilde
Basil Hallward picteaza intr-o buna zi portretul tulburator al lui Dorian Gray. Doar ca, odata cu trecerea timpului, tanarul din tablou imbatraneste, pe cand modelul lui, Dorian, ramane neschimbat. Fiecare fapta, fiecare an trecut lasa pe chipul pictat inca un semn, fara ca acest amanunt sa fie cunoscut de ceilalti; doar creatorul lui, Basil Hallward, stie, iar pentru aceasta e ucis de Dorian Gray. Acesta din urma va ajunge si el la confruntarea fatala cu reflexia sa pictata si va sfarsi, imbatranit fara veste, victima misterioasa a imaginii din tabloul pe care atat l-a pretuit.

Carte publicata in 2013 la Polirom
Data aparitiei: Aprilie 2013
Colectia Top 10+
Traducator: Magda Teodorescu
Tip coperta: Brosata
Format: 106×180
Numar pagini: 252
ISBN: 978-973-46-2642-7

Ispasire - Ian McEwan

Ispasire – Ian McEwan

IspasireIan McEwan
Inca din adolescenta, Briony Tallis isi da seama ca vrea sa abandoneze lumea himerelor pentru a scrie despre oamenii din jur si despre viata reala. Simtul exagerat al ordinii si dreptatii o impinge insa catre un act social gresit, de pe urma caruia vor avea de suferit cei dragi ei. La batranete, ajunsa scriitoare de succes, Briony va medita la consecintele faptei sale, care o urmareste intreaga viata.

Carte publicata in 2014 la Polirom
Data aparitiei: Ianuarie 2014
Colectia Top 10+
Traducator: Virgil Stanciu
Tip coperta: Brosata
Format: 106×180
Numar pagini: 432
ISBN: 978-973-46-4046-1

La acestea de mai sus am adauga cateva carti de bucate si Cincizeci de umbre ale lui Grey, Fifty Shades.

Leave a Reply