Dezvoltam programe de analiza financiara si promovam produse de calitate prin marketing afiliat. Viziteaza-ne zilnic!

Canalul MacrostandarD de pe YouTube

Iata cateva cuvinte despre canalul meu MacrostandarD de pe YouTube, modul in care am inceput sa filmez, cum am reusit sa imbunatatesc pe parcurs calitatea filmelor publicate si ce planuri am in anul acesta.

M-am gandit ca este util sa va povestesc cum am inceput sa filmez pentru YouTube si cu ce probleme m-am lovit la inceput. Practic, nici acum, dupa aproape 70 de filme publicate inca nu sunt multumit de calitatea filmelor pe care le public. Inca nu reusesc sa editez suficient de bine filmele pentru ca nu am un program de editare performant, nu stiu cum sa procesez vocea inregistrata ca sa sune mai placut dar cu fiecare film publicat mai invat cate ceva. Pentru ca am un calculator care a fost cumparat doar pentru realizarea aplicatiilor financiare si pentru munca de contabilitate nu are o placa video performanta si nu se preteaza sa cumpar un program performant de editare video. Utilizez Windows Movie Maker si GoPro Studio care sunt gratuite iar intr-o vreme editam pe Linux tot cu un program gratuit. Iar de filmat o fac cu telefonul mobil si ma chinui sa gasesc cel mai bun aranjament cu luminile pe care le am.

Cand am creat canalul MacrostandarD de pe YouTube nu am avut absolut nicio intentie sa postez filme pe el, pur si simplu aveam nevoie de un cont pentru a putea vizualiza filmele postate de altii si pentru a crea liste personalizate. Dar, incepand cu 14 Octombrie 2014 am inceput sa postez filme cu diverse produse cumparate si sa dezvolt canalul.
Primele filme postate au fost filmate in joaca cu un aparat foto compact, un Samsung ES28 care nu era capabil de filmari Full HD. Nu avea microfon bun si inregistra mult zgomot. Eu aveam microfon la casti dar cu acel microfon nu puteam sa ma inregistrez pentru ca se auzeau tot felul de zgomote si sunete. Nu stiam ca am nevoie de o placa de sunet externa si de un microfon mai bun ca sa ma inregistrez. Practic, nu stiam nimic despre fimare si editare video la acea data. Primele filmele postate erau niste filme personale pe care le-am publicat de curiozitate ca sa vad daca exista interes pentru asemenea filmari. Dupa o vreme am inceput sa filmez cu o tableta Samsung Galaxy Tab 3 cu care am reusit sa mai imbunatatesc filmele. Mi-am cumparat o placa de sunet externa si microfon ca sa pot adauga sunet la ele. Cu fiecare film postat invatam cate ceva despre lumina, sunet editare, etc.
In 2015 am cumparat telefoane care filmau 4K pentru a realiza filme mai bune. Am cumparat prima data un Samsung Galaxy Alpha dupa care un Galaxy S6. Din pacate nu am un calculator dedicat editarii foto-video si nu pot edita si exporta filmele decat. Le filmez in format 4K dupa care le convertesc in format Full HD ca sa le pot edita mai usor. Se mai pierde din calitate dar tot ramane mai buna dacat daca le filmam cu telefonul direct Full HD. Oricum, am in plan sa cumpar un calculator mai performant pentru a putea edita si exporta filmele in format 4k.
Tot ca planuri de viitor, am de gand sa cumpar cateva accesorii foto video mai performante si sa postez mai multe filme, poate chiar saptamanal. In 2016 o sa public cateva filme cu impresii despre produsele pe care le-am cumparat si pe care nu am putut sa le evaluez deoarece timpul era prea scurt. Practic, publicam o prima impresie si filmam o despachetare a produsului. Intre timp am utilizat produsele si pot sa va spun mai multe lucruri despre ele. Mai am in plan sa public o serie de tutoriale foto-video dar si din domeniul economic, pentru ca de profesie sunt economist si consider ca am suficienta experienta ca sa pot oferii sfaturi si pe acest canal de comunicare.

Subscrie la canalul MacrostandarD de pe YouTube ca sa vezi cum evoluam si ca sa inveti si tu odata cu noi sa faci filme mai bune!

Ce filme o sa public in 2016 pe YouTube
Ce filme o sa public in 2016 pe YouTube
YouTube

YouTube

Leave a Reply